Thai halpogácsa korianderes káposztasalátával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

550 kcal / adag

Nehézségi szint

Csípősség

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tilápia filé
- osztrigaszósz
- sriracha szósz
- lime
- friss koriander
- gyömbér
- vegyes káposzta
- fokhagyma
- majonéz
- fehér morzsa
- chilipor
- olívaolaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- keverőtál
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. A citromot vágd félbe, a friss koriandert aprítsd finomra, a fokhagymát nyomd szét egy kés lapjával, a gyömbért pedig reszeld le. Tedd egy nagyobb keverőtálba a tilápiát, és egy villával nyomkodd szét. Sózd, borsozd ízlés szerint.

2. Halpogácsa
Keverd a halhoz a fehér morzsát, a majonézt, a chiliport, a reszelt gyömbért, az osztrigaszószt, a sriracha szószt, a fokhagymát és a koriander felét. Kézzel vagy egy spatulával jól dolgozd össze a halpogácsa alkotórészeit. Akkor jó, ha már látszik rajta, hogy formázható. Az összekevert halpogácsa masszából formázz pogácsákat.

3. Köret
Szintén egy keverőtálban keverd össze a vegyes káposztasalátát fél citrom levével, egy kis olívaolajjal, a maradék korianderrel, egy kis sóval és borssal. Forgasd jól össze, és tálalásig tedd a hűtőbe.
4. Sütés
Egy vastag falú serpenyőben hevíts fel egy kis olívaolajat, tedd bele a halpogácsákat, és süsd mindegyik oldalát 3-4 percig, vagy addig, míg szép aranybarna nem lesz.

5. Tálalás
A hűtőből kivett káposztasalátából tegyél egy adagot a tányérra, tegyél mellé 2 darab thai halpogácsát. Ha szeretnéd, a lime másik felét, amiből nem facsartál a káposzta mixre, vágd két cikkelyre, ezzel díszítheted a tányérod.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.