Szecsuáni padlizsán jázmin rizzsel
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

535 kcal

Nehézségi szint

Laktózmentes

Vegetáriánus

Csípősség

Hozzávalók

Amit küldünk:
- jázmin rizs
- zöld pritaminpaprika
- padlizsán
- uborka
- gyömbér
- kesudió
- friss metélőhagyma
- sriracha szósz
- szójaszósz
- rizsecet
- kókuszzsír
- szezámmag olaj
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- kis lábas
- keverőtál
- serpenyő
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Vágd finomra a metélőhagymát, kockára az uborkát. Reszeld le a gyömbért. A padlizsánt elsőként hosszában negyedeld el, majd a negyedeket vágd kisebb darabokra. Egy keverőtálban keverd össze a szójaszószt, a szezámmag olaj felét, egy kis vizet, és annyit a srirachából, amennyire szeretnéd, hogy csípős legyen az ételed.

2. Rizs
Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olíva olajon pirítsd meg, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi forró vízzel (3 dl), mint amennyi rizst főzöl. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

3. Saláta
Amíg a rizs fő, egy keverőtálban keverd össze az uborkát, a a rizsecetet, a maradék szezámmag olajat, és egy adagot a metélőhagymából és a gyömbérből. Fűszerezd sóval és borssal.

4. Zöldségek
Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel a kókuszzsírt, ha elég forró, akkor tedd bele a padlizsánt. Gyakran kevergetve süsd 4-6 percig, illetve addig, amíg kap egy kis színt és kissé megpuhul. Azután add hozzá a paprikát is. Tovább kevergetve főzd még 2-3 percig.

5. Zöldségek folytatva
Öntsd a serpenyőhöz a szójás-szezámmag olajos szószt, add hozzá a kesudiót és a maradék metélőhagymát és gyömbért. Sózd és borsozd. Gyakran kevergetve főzd további 1 percig.

6. Tálalás
Tálald a zöldséges ragut a jázmin rizsre, és kínáld mellé az uborkás salátát.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.