Szecsuáni padlizsán jázmin rizzsel

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

35 perc

535 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Laktózmentes

laktózmentes

Vegetáriánus

vegetáriánus

Csípősség

közepesen csípős

Hozzávalók

Chefbag - Szecsuáni padlizsán

Amit küldünk:

  • jázmin rizs
  • zöld pritaminpaprika
  • padlizsán
  • uborka
  • gyömbér
  • kesudió
  • friss metélőhagyma
  • sriracha szósz
  • szójaszósz
  • rizsecet
  • kókuszzsír
  • szezámmag olaj
  • olíva olaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • kis lábas
  • keverőtál
  • serpenyő

Elkészítés

Chefbag - Szecsuáni padlizsán

1. Alapanyag

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.

Vágd finomra a metélőhagymát, kockára az uborkát. Reszeld le a gyömbért. A padlizsánt elsőként hosszában negyedeld el, majd a negyedeket vágd kisebb darabokra. Egy keverőtálban keverd össze a szójaszószt, a szezámmag olaj felét, egy kis vizet, és annyit a srirachából, amennyire szeretnéd, hogy csípős legyen az ételed.

Chefbag - Szecsuáni padlizsán

2. Rizs

Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olíva olajon pirítsd meg, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi forró vízzel (3 dl), mint amennyi rizst főzöl. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

Chefbag - Szecsuáni padlizsán

3. Saláta

Amíg a rizs fő, egy keverőtálban keverd össze az uborkát, a a rizsecetet, a maradék szezámmag olajat, és egy adagot a metélőhagymából és a gyömbérből. Fűszerezd sóval és borssal.

Chefbag - Szecsuáni padlizsán

4. Zöldségek

Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel a kókuszzsírt, ha elég forró, akkor tedd bele a padlizsánt. Gyakran kevergetve süsd 4-6 percig, illetve addig, amíg kap egy kis színt és kissé megpuhul. Azután add hozzá a paprikát is. Tovább kevergetve főzd még 2-3 percig.

Chefbag - Szecsuáni padlizsán

5. Zöldségek folytatva

Öntsd a serpenyőhöz a szójás-szezámmag olajos szószt, add hozzá a kesudiót és a maradék metélőhagymát és gyömbért. Sózd és borsozd. Gyakran kevergetve főzd további 1 percig.

Chefbag - Szecsuáni padlizsán

6. Tálalás

Tálald a zöldséges ragut a jázmin rizsre, és kínáld mellé az uborkás salátát.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.