Sumachos fogas fűszeres padlizsánnal
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

270 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- fogas filé
- citrom
- padlizsán
- paradicsom
- paradicsomszósz
- szezámmag
- friss petrezselyem
- friss koriander
- őrölt kömény
- sumach
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
Elkészítés

1. Alapanyag
Mosd, és szárítsd meg a fogast és a zöldségeket. Facsard ki a fél citrom levét, Kockázd a paradicsomot, aprítsd fel a petrezselymet és a koriandert. Hagyj egy kevés friss koriandert a díszítéshez.
2. Zöldségek
Hevíts fel egy kis olíva olajat egy serpenyőben, és ha elég forró, tedd bele a padlizsán kockákat. Gyakran kevergetve süsd kb. 6 percig. Szórd meg a köménnyel, sózd, borsozd, majd add hozzá a paradicsomot és a paradicsomszószt. Amikor a szósz mennyisége a felére csökkent, szórd a zöldséges ragura a friss zöldfűszereket és a szezámmagot. Ha kész, merd át egy tálba és tálalásig tedd félre.

3. Fogas
Egy háztartási törlőkendővel töröld el a serpenyőt és hevítsd fel benne a maradék olíva olajat. Sózd és borsozd meg a filéket és szórd meg a sumach-al is ízlés szerint. A serpenyőben forgasd meg néhányszor, locsold meg citrommal mindkét oldalát, süsd kb.3-4 percig.

4. Tálalás
A paradicsomos-padlizsános raguból tegyél egy kanállal a tányérra, majd helyezd rá a sumachos fogas filét és díszítsd a maradék friss korianderrel.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.