Sült pisztráng Waldorf salátával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő
850 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- pisztráng
- alma
- zellerszár
- dió
- fokhagyma
- citrom
- adalékmentes tejszín
- majonéz
- friss petrezselyem
- olívaolaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- 2 db keverőtál
- tepsi
- sütő
Elkészítés

1. Pác
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Aprítsd fel a petrezselymet és a fokhagymát, egy tálban keverd össze az extra szűz olívaolajjal, a bors és a só felével. Ízlés szerint egy-két teáskanál citromlevet is adhatsz hozzá.

2. Pisztráng
Egy éles késsel irdald be a pisztráng mindkét oldalát, kb. 6-7 vágással. A só megmaradt felével sózd meg a halat, majd dörzsöld bele kívülről-belülről a pácot. A beirdalt részekbe és a hasába is jusson, attól lesz igazán jó az íze. Fektesd a halakat egy tepsibe és tedd be a sütőbe. 15 perc alatt elkészül, és ha kívülről mindenhol bekented az olajos páccal, akkor oda sem ragad.

3. Waldorf saláta
Hámozd meg az almát, aztán vágd minél apróbb kockákra, facsard rá a citrom levét. A zeller szárát csíkozd, vagy karikázd fel. A dióbelet törd durvára, de egészben is hagyhatsz pár szemet. Keverd össze a majonézzel és a tejszínnel, ízlés szerint borsozd.

4. Tálálás
Rakj a salátából a tányérra, és “ágyazz” meg a pisztrángnak.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.
[addtoany]