Borjúszűz grillzöldségekkel, tárkonyos mártással

Elkészítési idő

35 perc

670 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Gluténmentes

gluténmentes

Hozzávalók

Borjúszűz grillzöldségekkel, tárkonyos mártással - Chefbag

Amit küldünk:

  • borjúszűz
  • krumpli
  • spárga
  • retek
  • fokhagyma
  • lilahagyma
  • citrom
  • friss tárkony
  • kézműves vaj
  • adalékmentes tejszín
  • olíva olaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • lábos
  • 2 db serpenyő

Elkészítés

Borjúszűz grillzöldségekkel, tárkonyos mártással - Chefbag

1. Alapanyag

Mosd és szárítsd meg a húst, és a zöldségeket. A krumplit, a retket harapásnyi, a spárgát 2-3 centis darabokra, a lilahagymát cikkelyekre, a fokhagymát, a tárkonyt apróra vágd. A citrom héjából reszelj le, majd vágd cikkelyekre.

Borjúszűz grillzöldségekkel, tárkonyos mártással - Chefbag

2. Krumpli & Retek

Egy serpenyőben hevítsd fel az olíva olaj felét. Közepes lángon süsd a krumplikat 5-6 percig, sózd, borsozd, majd add hozzá a retket, süsd tovább 2-3 percig.

Borjúszűz grillzöldségekkel, tárkonyos mártással - Chefbag

3. Spárga & Hagyma

Add hozzá a spárgát, hagymát, fokhagymát, egy kevés vizet, és nagy lángon gyakran rázogatva főzd 5-6 percig. Sózd, borsozd ízlésed szerint. Ha kész, tedd félre és tartsd melegen.

Borjúszűz grillzöldségekkel, tárkonyos mártással - Chefbag

4. Mártás

Egy lábosba olvaszd fel a vajat, add hozzá a reszelt citromhéjat, a tárkony 2/3 részét. Öntsd hozzá a tejszínt, a citrom levét, sózd, borsozd. Főzd 2-3 percig.

Borjúszűz grillzöldségekkel, tárkonyos mártással - Chefbag

5. Borjúszűz

Sózd, és borsozd be húsokat forrósítsd fel a maradék olíva olajat, és süsd a borjúszüzet olyanra, amennyire szeretnéd, hogy átsüljön.

Bélszínsütés - Chefbag

Steak sütés

A steak sütési ideje függ a hús típusától, vastagságától, és a serpenyő hőfokától. A hús puhaságából lehet megállapítani, hogy mennyire sült át. Nyomd meg a húst, és hasonlítsd össze a hüvelykujjad alatti húsos rész puhaságával.
  • Kék (raw): nyugodt, és nyitott tenyered (maghőmérséklet:40-42°C)
  • Véres (rare): a hüvelyk, és a mutatóujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 45-50°C)
  • Közepesen véres (medium rare): a hüvelyk és a középső ujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 54-56°C)
  • Közepesen átsütött (medium): a hüvelyk és a gyűrűsujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 58-60°C)
  • Átsütött (well done): a hüvelyk és a kisujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 64-66°C)
Borjúszűz grillzöldségekkel, tárkonyos mártással - Chefbag

6. Tálalás

A tányér egyik oldalára rakj a zöldségekből, másik oldalára kanalazz a mártásból. Támaszd egymásnak a steakeket, szórd meg a maradék tárkonnyal.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.