Sertés

Mind a(z) 5 találat megjelenítve

    Nyárs nélküli souvlaki tzatzikivel

    2 150 Ft

    Gyros, ouzo, recina, muszaka, feta sajt, tzatziki (dzadziki), souvlaki…hosszasan tudnánk még sorolni a görög konyha jellegzetes ételeit és italait. Mindegyiket szeretjük, séfünk most a souvlakit választotta nektek, amit megfosztott a nyársától, de a tzatzikit és a pitát meghagyta mellé. Olymposi lett! 😉

    Törlés
    Cikkszám: N/A Kategóriák: , , , , , , ,

    Szűzérmék vegyes zöldségekkel, zöld salsával

    2 950 Ft

    Friss, inspiráló színű zöldségköret, intenzív ízű zöld salsa szósz, mindez zamatos szűzérmék mellé körítve. Bármikor kitűnő választás, nagyon ízletes!

    Törlés
    Cikkszám: N/A Kategóriák: , , , ,

    Serpenyős karaj zöld salsával

    1 950 Ft

    Serpenyős karaj zöld salsával, azaz “salsa verde”-vel. Ebben a receptben kivételesen ragaszkodtunk az eredeti fő összetevőhöz, a petrezselyemhez…na jó, egy kis fokhagymát is csempésztünk bele.

    Törlés
    Cikkszám: N/A Kategóriák: , , , , ,

    Mustáros, Zöldfűszeres Sertésszűz

    1 750 Ft

    sertésszűz, mustár, vöröshagyma, fokhagyma, babérlevél, friss tárkony, friss kakukkfű, friss oregánó, só, bors, olíva olaj

    Grillezd érmékre vágva, vagy egyben!  Érmék: Vágódeszkán, a rostokra merőlegesen vágj 1-1,5 cm vastag szeleteket. Nem túl erős parázson oldalanként 3-4 percig grillezd. Egyben sütve a hús belül rózsaszín marad, tökéletesen szaftos lesz. A grillrács szélén, ne túl erős parázson kezd, percenként forgasd, amíg minden oldala kap egy kevés színt. Gurítsd az erősebb parázs fölé, és gyakran forgatva/görgetve grillezd minden oldalát attól függően, hogy ki mennyire szereti rózsaszínen. Maghőmérséklet grillrácsról levételkor: medium 60 ° C,  well done 70 ° C. Ha kész vedd le a grillrácsról, fedd le, és pihentesd 5-6 percig. Pihentetés után, vágódeszkán éles késsel szeleteld kb. 1 cm vastag szeletekre.

    1 db sertésszűz körülbelül 400g, ami 2 adagnak felel meg. Csak páros számú adag rendelhető, a csomag receptkártyát nem tartalmaz! A feltüntetett árak 1 adag ételre vonatkoznak.

    Szezámos, Gyömbéres Sertésszűz

    1 750 Ft

    sertésszűz, gyömbér, szójaszósz, worcester szósz, szezámolaj, baharat, só bors

    Grillezd érmékre vágva, vagy egyben! Érmék: Vágódeszkán, a rostokra merőlegesen vágj 1-1,5 cm vastag szeleteket. Nem túl erős parázson oldalanként 3-4 percig grillezd. Egyben sütve a hús belül rózsaszín marad, tökéletesen szaftos lesz. A grillrács szélén, ne túl erős parázson kezd, percenként forgasd, amíg minden oldala kap egy kevés színt. Gurítsd az erősebb parázs fölé, és gyakran forgatva/görgetve grillezd minden oldalát attól függően, hogy ki mennyire szereti rózsaszínen. Maghőmérséklet grillrácsról levételkor: medium 60 ° C,  well done 70 ° C. Ha kész vedd le a grillrácsról, fedd le, és pihentesd 5-6 percig. Pihentetés után, vágódeszkán éles késsel szeleteld kb. 1 cm vastag szeletekre.

    1 db sertésszűz körülbelül 400g, ami 2 adagnak felel meg. Csak páros számú adag rendelhető, a csomag receptkártyát nem tartalmaz! A feltüntetett árak 1 adag ételre vonatkoznak.