Grillezett kecskesajt zöldséges kuszkusszal
Elkészítési idő
720 kcal
Nehézségi szint
Vegetáriánus
Hozzávalók
Amit küldünk:
- kecske grillsajt
- kuszkusz
- citrom
- cukkini
- padlizsán
- zellerszár
- sárgarépa
- lilahagyma
- friss petrezselyem
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábas
- serpenyő
Elkészítés
1. Kuszkusz
Rakd a kuszkuszt egy lábasba. Öntsd fel a kuszkusz kétszeres mennyiségének megfelelő forró vízzel, sózd, borsozd, facsard bele a citromot, öntsd hozzá az olíva olaj felét. Fedd le, és hagyd állni. (kb. 5 perc alatt kész)
2. Alapanyag
Mosd és szárítsd meg a zöldségeket. Az összes zöldséget vágd 1 cm-es kockákra, a petrezselymet aprítsd fel, tegyél félre néhány levet a tálaláshoz.
3. Zöldségek
Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel a maradék olíva olajat. Közepes lángon pirítsd meg a zöldségeket. (Kb. 5-6 perc, lilahagyma, cukkini, sárgarépa, padlizsán, zellerszár) Ha megpirultak, szórd meg petrezselyemmel, és kavargatva főzd további 2-3 percig. Ha kész, keverd a zöldségeket a kuszkuszhoz.
4. Grillsajt
Töröld szárazra a serpenyőt, forrósítsd fel. Közepes lángon süsd a sajtok mindkét oldalát kb. 3-3 percig
5. Tálalás
Halmozd a zöldséges kuszkuszt egy tányérra, arra tedd a grillsajtot. Petrezselyemlevelekkel díszítsd.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
[addtoany]