Zürichi bélszín édesrösztivel
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

867 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- marha bélszín
- édeskrumpli
- makói hagyma
- fokhagyma
- kézműves vaj
- liszt
- gomba
- adalékmentes tejszín
- fehérbor
- friss petrezselyem
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- nagy lyukú reszelő
- keverőtál 2 db
- serpenyő
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A gombát vágd kisebb szeletekre, az édeskrumplit reszeld le. A hagymát és a fokhagymát apróra, a petrezselymet pedig finomra vágd fel.

2. Röszti
Hevíts fel egy kis olíva olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát. Ha lepirultak, akkor add hozzá a lereszelt édesburgonyát és egy decit vizet. Sózd meg. Fedő alatt addig párold, amíg szét nem főnek a burgonya lereszelt szálai. Ez kb. 15 perc. Ha kész, vedd le a fedőt és még a tűzön párold el a maradék vizet. Tedd félre kihűlni, hogy masszává lehessen gyúrni.

3. Röszti folytatva
Ha kihűlt az édeskrumplis massza, tedd egy keverőtálba, keverd hozzá a lisztet és egy serpenyőben kevés olíva olajon süsd ki úgy, hogy a masszát egyenletesen, lapos lepénnyé szétteríted a serpenyőben. Addig süsd, amíg az alja aranybarna nem lesz (ez kb. 5 perc), ekkor – ha nem tudod feldobni – egy tányér vagy fedő segítségével fordítsd meg és süsd aranybarnára a másik oldalát is.
4. Bélszín
A húst és a gombát egy serpenyőben vajon pirítsd meg, sózd és borsozd. Öntsd fel a fehér borral, majd párold el róla. Miután a bor elpárolódott, öntsd a tejszínt a serpenyőbe, és habard be. Szórd meg a petrezselyem felével, a maradékot hagyd meg a díszítéshez.

5. Tálalás
A rösztit tedd egy vágódeszkára, és vágd negyedekre. Tálalj két negyed mellé egy adagot a tejszínes apró húsból és szórd meg a maradék petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.