Zöldfűszeres sajtrétes édesburgonyapürével
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

890 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus
Csípősség
Hozzávalók

Amit küldünk:
- grillsajt
- rétestészta
- édesburgonya
- koktélparadicsom
- uborka
- fekete olívabogyó
- jalapeño paprika
- citrom
- tojás
- szezámmag
- friss menta
- friss petrezselyem
- tahini szósz
- méz
- olívaolaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- 3 db keverőtál
- lábos
- sütő
- tepsi
- konyhai robotgép / botmixer
Elkészítés

1. Alapanyag
Mosd, és szárítsd meg a zöldségeket. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Az édeskrumplit pucold meg, és vágd nagyobb darabokra. Az uborkát kockázd, a paradicsomot felezd. A zöldfűszereket aprítsd fel, a citrom héjának a felét reszeld le, vágd félbe, az olívabogyót vágd durvára. A tojást verd fel.
2. Sajtrétes
Egy keverőtálban keverd össze az olívaolajat, a tahinit, a jalapeno paprikát, a petrezselymet és a reszelt citrom héját. Tedd bele a sajtot, és keverd úgy össze, hogy a keverék jól befedje a sajtot. Nem baj, ha a sajt kissé megtörik. Kend meg olívaolajjal a rétestészta mindkét oldalát, és rakj mindegyikre két db sajtot, majd csomagold be, az összeillesztéseknél kend meg tojással, hogy biztosan összeragadjon. Szórd meg szezámmaggal, és rakd a sütőbe kb. 20 percre.
3. Édesburgonya
Tedd az édesburgonyát egy fazék vízbe, és kb 10 perc alatt főzd puhára. Szűrd le, és hagyd kihűlni. Tedd egy konyhai robotgépbe a megfőtt édesburgonyát, a tahinit és egy kevés olívaolajat. Sózd, borsozd ízlés szerint, és pürésítsd.
4. Saláta
Egy keverőtálban keverd össze a mézet, a citromlevet és egy kis olívaolajat, majd add hozzá a paradicsomot, az uborkát, az olívabogyókat és a mentát.
5. Tálalás
Rakj az édesburgonyapüréből a tányérra, helyezz rá két sajtrétest, és tálald mellé a salátát.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.