Vörös curry-s csirke édesburgonyával

Elkészítési idő

537 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Paleo

Csípősség

Allergének

gluténmentes
laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:

  • tanyasi csirkemell
  • édesburgonya
  • bok choi
  • brokkoli
  • sárga paprika
  • piros paprika
  • makói hagyma
  • kókusztej
  • vörös curry paszta
  • kókuszolaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • 2 db serpenyő

Elkészítés

1. Alapanyag

Mosd, és szárítsd meg a húst és a  zöldségeket. A csirkemelleket vágd nagyobb kockákra. Vágd apróra a hagymát, csíkokra a bok choit és a paprikákat. Az édesburgonyát hámozd meg, és nagyjából fél cm-es karikákra vágd fel.

2. Csirke

Egy vastag falú serpenyőben forrósítsd fel a kókuszolaj felét, közepes lángon párold üvegesre a hagymát, majd tedd bele a csirkemelleket is. Sózd, borsozd ízlés szerint.

3. Curry

Mikor a csirkék még nem teljesen készek, de már kifehéredtek, add hozzá a brokkolit, a paprikákat, a bok choit, a kókusztejet és a curry pasztát. Jól keverd össze. Ezután fedd le a serpenyőt, és fedő alatt főzd addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak (nagyjából 15 perc).

4. Édeskrumpli

Teflonos serpenyőben forrósítsd fel a maradék kókuszolajat, fektesd bele a krumpli szeleteket, sózd és borsozd, majd mindkét oldalát közepes lángon grillezd meg.

5. Tálalás

Tálald a paleo diétát követő curry-s csirkét édesburgonyával, majd söpörd be ételedért a bókokat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.