Vörös curry-s csirke édesburgonyával
Elkészítési idő
537 kcal

Nehézségi szint

Paleo
Csípősség
Allergének


Hozzávalók
Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- édesburgonya
- bok choi
- brokkoli
- sárga paprika
- piros paprika
- makói hagyma
- kókusztej
- vörös curry paszta
- kókuszolaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- 2 db serpenyő
Elkészítés
1. Alapanyag
Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. A csirkemelleket vágd nagyobb kockákra. Vágd apróra a hagymát, csíkokra a bok choit és a paprikákat. Az édesburgonyát hámozd meg, és nagyjából fél cm-es karikákra vágd fel.
2. Csirke
Egy vastag falú serpenyőben forrósítsd fel a kókuszolaj felét, közepes lángon párold üvegesre a hagymát, majd tedd bele a csirkemelleket is. Sózd, borsozd ízlés szerint.
3. Curry
Mikor a csirkék még nem teljesen készek, de már kifehéredtek, add hozzá a brokkolit, a paprikákat, a bok choit, a kókusztejet és a curry pasztát. Jól keverd össze. Ezután fedd le a serpenyőt, és fedő alatt főzd addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak (nagyjából 15 perc).
4. Édeskrumpli
Teflonos serpenyőben forrósítsd fel a maradék kókuszolajat, fektesd bele a krumpli szeleteket, sózd és borsozd, majd mindkét oldalát közepes lángon grillezd meg.
5. Tálalás
Tálald a paleo diétát követő curry-s csirkét édesburgonyával, majd söpörd be ételedért a bókokat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.