Vegetáriánus kebab citromos bulgurral
Elkészítési idő
690 kcal

Nehézségi szint

Csípősség

Vegetáriánus

Hozzávalók

Amit küldünk:
- bulgur
- grill sajt
- cukkini
- citrom
- jalapeño paprika
- fokhagyma
- újhagyma
- cukor
- olíva olaj
- só
- bors
- nyárs
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- keverőtál
- reszelő
Elkészítés

1. Bulgur
Rakd a bulgurt egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kevés felforrósított olajon pirítsd meg, sózd, borsozd, és adj hozzá a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Hamarabb kész lesz, mint a rizs. Miután elfőtte a vizet, tedd félre, és fedd le!

2. Alapanyag
Mosd és szárítsd meg a zöldségeket. Vágd a cukkiniket hosszában ketté, majd kis kockákra. A grill sajtot vágd négy egyenlő részre. A jalapenot magozd ki, majd a aprítsd fel az újhagymával együtt. A fokhagymát egy kés lapjával nyomd szét, ezután facsard ki a citrom levét.

3. Nyárs
Készítsd el a nyársat. Cukkini – grill sajt – cukkini..stb. Hagyj egy kis cukkinit a további fázishoz.
Hevíts fel egy kis olíva olajat egy serpenyőben, és süsd meg a nyársak minden oldalát benne. Ha kész, vedd ki egy tányérra és takard le tálalásig.
4. Öntet
Öntsd egy keverőtálba a citromlevet, keverd ki a cukorral, a jalapenoval, a fokhagymával és az újhagymával. Adj hozzá kevés olíva olajat. Ízesítsd sóval és borssal.
A maradék cukkinit reszeld le.
5. Reszelt cukkini
A serpenyőben, amiben a nyársak sültek ismét melegíts fel egy kis olíva olajat, és rakd bele az előzőleg lereszelt cukkinikat, kissé pirítsd meg, kb.2-3 perc.

6. Köret befejezése
A lepirított, reszelt cukkinikhez add hozzá a kifőtt bulgurt, és az öntet kétharmadát. Melegítsd át.

7. Tálalás
A pikánsan aromás bulgur mellé tálald a cukkinis – grill sajtos nyársat, és locsold meg az egészet az öntet maradék egyharmadával.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.