Toszkán sertéskaraj
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő
830 kcal

Nehézségi szint

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- sertés karaj
- bulgur
- paradicsom
- fokhagyma
- makói hagyma
- fehérbor
- friss oregáno
- friss zsálya
- friss bazsalikom
- olívaolaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- 2 db serpenyő
Elkészítés

1. Bulgur
Rakd a bulgurt egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kevés felforrósított olajon pirítsd meg, sózd, borsozd, és adj hozzá a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Hamarabb kész lesz, mint a rizs, amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

2. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A paradicsomot és a hagymát vágd kockákra, a , fokhagymát szeleteld, a zöldfűszereket pedig aprítsd fel.

3. Karaj
Serpenyőben hevíts fel olívaolajat. Ha meleg tedd bele a karajt, sózd, borsozd ízlés szerint, majd add hozzá a bort. Közepes lángon süsd mindkét oldalát kb. 4-4 percig. Ha megsült vedd ki a serpenyőből és lefedve tartsd melegen.
4. Zöldség
Ugyanabban a serpenyőben, amiben a karaj sült, pirítsd üvegesre a hagymát és a fokhagymát, ha megpirult, add hozzá a paradicsomot és egy kevés vizet. Sózd, borsozd ízlés szerint. Nagy lángon főzd kb. 5 percig.

5. Toscán karaj
Rakd vissza a karajt a serpenyőbe, add hozzá a zöldfűszereket és forrald át az egészet.

6. Tálalás
Rakj a paradicsomos raguból a tányérra, helyezd rá a karajszeleteket, tálald mellé a bulgurt. Már csak a bókok besöprése van hátra.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag ételre vonatkozik.