Török marharagu kapros bulgurral
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

615 kcal

Nehézségi szint

Csípősség

Hozzávalók

Amit küldünk:
- darált marhahús
- bulgur
- görög joghurt
- harissa paszta
- paradicsomszósz
- paradicsom
- fokhagyma
- friss kapor
- sumach
- barna cukor
- só
- bors
- olíva olaj
Szükséges eszközök:
- lábas
- serpenyő
- keverőtál
Elkészítés

1. Bulgur
Rakd a bulgurt egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kevés felforrósított olajon pirítsd meg, sózd, borsozd, és adj hozzá a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet (3 dl). Hamarabb kész lesz, mint a rizs. Miután elfőtte a vizet, vedd le a tűzről, és szórd meg a kapor felével. Locsold meg a bulgurt egy kevés olíva olajjal, majd sózd és keverd át.

2. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Felezd el a koktélparadicsomokat, a fokhagymát és a kaprot pedig aprítsd fel.

3. Darált marhahús
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olíva olajat, majd rakd bele a fokhagyma felét, és a darált húst. Sózd, borsozd, és kevergetve pirítsd kb. 5 percig.

4. Ragu
Ha a hús lepirult, add hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat és a paradicsomszószt, és főzd tovább 2-3 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak. Fűszerezd a sumach-kal, majd add hozzá a harissát is. Önts hozzá egy kevés vizet és szórd bele a cukrot is. Főzd addig, amíg a cukor feloldódik és ismét forr egyet a ragu.

5. Joghurt
Amíg pirul a ragu, egy keverőtálban keverd össze a görög joghurtot, a fokhagyma és a kapor megmaradt felét, valamint egy kis olíva olajat. Sózd és borsozd.

6. Tálalás
Tálald a ragut a kapros bulgurral, és locsold meg a fűszeres joghurttal.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.