Töltött cukkini citromos tahini szósszal

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

45 perc

520 kcal / adag

kalória

Nehézségi szint

közepes

Vegetáriánus

vegetáriánus

Laktózmentes

laktózmentes

Hozzávalók

Töltött cukkini citromos tahini szósszal - Chefbag

Amit küldünk:

  • cukkini
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • gomba
  • kezeletlen citrom
  • friss bazsalikom
  • friss oreganó
  • cayenne bors
  • zsemlemorzsa
  • tahini szósz
  • sütőpapír
  • olíva olaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • serpenyő
  • keverőtál
  • sütő

Elkészítés

Töltött cukkini citromos tahini szósszal - Chefbag

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.

Hosszában vágd ketté a cukkinikat. Kis peremet hagyva szedd ki a cukkinik belét. Vágd össze a kiszedett cukkini belsőt. Kockázd fel (kicsikre) a paradicsomot és a gombát. Aprítsd fel a fokhagymát, a friss bazsalikomot és a friss oreganót. Vágd félbe a citromot.

2. Töltelék

Egy serpenyőben hevíts fel egy kis olívaolajat, majd tedd bele és pirítsd le egy kissé a gombát, a cukkini kivájt belsejét, a fokhagymák 2/3-át, a paradicsomot (ebből tegyél félre néhány kockát a díszítéshez), az oregánót, a bazsalikom 2/3-át és a cayenne borsot. Sózd meg a ragut. Ha már kezd összeállni a ragu, tedd ki egy keverő tálba, és add hozzá a zsemlemorzsát. A zsemlemorzsa fogja majd össze a cukkini töltelékét.

Töltött cukkini citromos tahini szósszal - Chefbag

3. Töltés

Töltsd meg a cukkinikat. Mindegyik „cukkini-hajó” tetejét locsold meg egy kis olívaolajjal, fedd le alufóliával, és tedd a sütőbe 20 percre. 20 perc után vedd le az alufóliát a cukkinikról, és tedd vissza a sütőbe további 10 percre, hogy ropogós legyen a teteje.

Töltött cukkini citromos tahini szósszal - Chefbag

4. Tahini szósz

Amíg a cukkinik sülnek, készítsd el a szószt. Egy kisebb keverő tálban keverd össze a maradék fokhagymát, a maradék friss bazsalikomot, a tahini szószt, ízlés szerint a citrom levét és egy kis vizet. Sózd, borsozd. Ha túl sűrűnek találod a szószt, akkor a vékonyabb szósz eléréséhez adj a keverékhez még egy kis vizet.

Töltött cukkini citromos tahini szósszal - Chefbag

5. Tálalás

A megsült cukkinikat fektesd egy tányérra és locsold meg az elkészített citromos tahini szósszal. A korábban félretett paradicsom kockákkal díszítsd fel a tányérod.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.