Tilápia filé messzéniai krumplipürével
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

523 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tilápia filé
- krumpli
- liszt
- kézműves vaj
- kézműves vaj (krumplipüréhez)
- házi tej
- BIO citrom
- friss petrezselyem
- kalamata olajbogyó
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
- keverőtál
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.. A citrom héját reszeld le, a levét pedig facsard ki. Vágd finomra a petrezselymet és magozd ki, majd vágd félbe az olajbogyókat.
Tedd fel a krumplit főni.
2. Tilápia
A filéket sózd és borsozd, majd forgasd meg egy kis lisztben. Kevés vajat olvassz fel egy serpenyőben, ha a vaj kezd sisteregni tedd bele a halat. Fedd le a serpenyőt, és csak akkor fordítsd meg a filét, ha a széle kezd kifehéredni. Amikor a második oldala sül, szórd meg egy kevés citromhéjjal és locsolj kevés citromlevet a hal köré. Ha megpirult, vedd ki, és lefedve tedd félre.

3. Krumplipüré
Ha megfőtt a krumpli (forrástól számított kb. 10 perc), szűrd le. Melegítsd fel a tejet szoba hőmérsékletűre, öntsd rá a krumplira. Add hozzá a vajat, sózd, borsozd ízlés szerint. Krumplinyomóval (ha az nincs, akkor egy villával) nyomkodd össze, amíg megfelelő krémes állagú nem lesz. Ezután keverd hozzá a félbevágott kalamata olajbogyókat.

4. Tálalás
Tálald a halat az olívás krumplipüré mellé és szórd meg a felaprított petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag ételre vonatkozik.