Tikka masala csirke zöldséges quinoa salátával

Joghurtos Tikka masala csirke zöldséges quinoa salátával

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

35 perc

1090 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Gluténmentes

gluténmentes

Szénhidrát

25 gramm szénhidrát

Hozzávalók

Tikka masala csirke quinoa salátával - Chefbag vacsoracsomagok

tanyasi csirkemell, görög joghurt, trikolór quinoa, morzsolt kukorica, madársaláta, törökmogyoró, újhagyma, fokhagyma, gyömbér, tikka masala curry-fűszerkeverék, szezámolaj, sütőpapír, nyárs, só

Szükséges eszközök:

keverőtál, lábas, tésztaszűrő, serpenyő, sütő, tepsi

Elkészítés

Tikka masala csirke quinoa salátával - Chefbag vacsoracsomagok

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 230°C-ra.

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.

Zúzd apróra a fokhagymát, reszeld le a gyömbért. Az újhagymát karikázd fel, a mogyorót pedig vágd/törd durvára.

Tikka masala csirke quinoa salátával - Chefbag vacsoracsomagok

2. Pác + Csirkemell

Sózd be a felkockázott csirkemellet. A joghurtot keverd el a zúzott fokhagymákkal, a lereszelt gyömbérrel, a curry-fűszerkeverékkel. Forgasd a pácba a csirkemell kockákat, hagyd benne állni.

Tikka masala csirke zöldséges quinoa salátával

Tikka masala csirke quinoa salátával - Chefbag vacsoracsomagok

3. Quinoa

A quinoát szűrőben, meleg vízben öblítsd át, tedd fel főni 2,5x-es mennyiségű, sós vízben, ha megpuhult, szűrd le. (kb. 10-15 perc)

Tikka masala csirke quinoa salátával - Chefbag vacsoracsomagok

4. Csirkemell

A tepsit béleld ki a sütőpapírral. A húskockákat húzd nyársra, majd helyezd a tepsibe, a forró sütőben kb. 15 perc alatt süsd pirosra.

Tikka masala csirke quinoa salátával - Chefbag vacsoracsomagok

5. Mogyoró

A mogyorót serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd meg.

Tikka masala csirke quinoa salátával - Chefbag vacsoracsomagok

6. Saláta

A quinoát keverd el a kukoricával. Ha kicsit már kihűlt, keverd hozzá a karikázott újhagymát, és a madársalátát. Locsold meg a szezámolajjal. A pirított mogyorót szórd rá a salátára.

Tikka masala csirke quinoa salátával - Chefbag vacsoracsomagok

7. Tálalás

Halmozd a quinoa salátát egy tányérra és tűzdeld mellé a csirkenyársat.

Jó étvágyat!

Figyelem! A recept két adag étel elkészítésre vonatkozik, a fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.