Tikka masala csirke zöldséges quinoa salátával
Joghurtos Tikka masala csirke zöldséges quinoa salátával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

1090 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Szénhidrát

Hozzávalók

tanyasi csirkemell, görög joghurt, trikolór quinoa, morzsolt kukorica, madársaláta, törökmogyoró, újhagyma, fokhagyma, gyömbér, tikka masala curry-fűszerkeverék, szezámolaj, sütőpapír, nyárs, só
Szükséges eszközök:
keverőtál, lábas, tésztaszűrő, serpenyő, sütő, tepsi
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 230°C-ra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Zúzd apróra a fokhagymát, reszeld le a gyömbért. Az újhagymát karikázd fel, a mogyorót pedig vágd/törd durvára.

2. Pác + Csirkemell
Sózd be a felkockázott csirkemellet. A joghurtot keverd el a zúzott fokhagymákkal, a lereszelt gyömbérrel, a curry-fűszerkeverékkel. Forgasd a pácba a csirkemell kockákat, hagyd benne állni.
Tikka masala csirke zöldséges quinoa salátával

3. Quinoa
A quinoát szűrőben, meleg vízben öblítsd át, tedd fel főni 2,5x-es mennyiségű, sós vízben, ha megpuhult, szűrd le. (kb. 10-15 perc)

4. Csirkemell
A tepsit béleld ki a sütőpapírral. A húskockákat húzd nyársra, majd helyezd a tepsibe, a forró sütőben kb. 15 perc alatt süsd pirosra.

5. Mogyoró
A mogyorót serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd meg.

6. Saláta
A quinoát keverd el a kukoricával. Ha kicsit már kihűlt, keverd hozzá a karikázott újhagymát, és a madársalátát. Locsold meg a szezámolajjal. A pirított mogyorót szórd rá a salátára.

7. Tálalás
Halmozd a quinoa salátát egy tányérra és tűzdeld mellé a csirkenyársat.
Jó étvágyat!
Figyelem! A recept két adag étel elkészítésre vonatkozik, a fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.