Teriyaki lazac cukkinitésztával
Elkészítési idő
364 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Laktózmentes

Csípősség

Hozzávalók

Amit küldünk:
- lazacfilé
- cukkini
- gyömbér
- újhagyma
- fokhagyma
- méz
- sriracha szósz
- szezámmag olaj
- szójaszósz
- rizsecet
- só
- bors
- cayenne bors pehely
- zip-lock
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- tepsi / hőálló tál
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra.
Mosd és szárítsd meg a lazacot és a zöldségeket. A zip-lockban keverd össze a szójaszószt, a rizsecetet, a lereszelt gyömbér egyharmadát, a finomra vágott fokhagyma felét, a szezámolaj felét, a mézet, a sriracha szószt és a felszeletelt újhagyma egyharmadát. Rakd a zip-lockba a lazacfilét is, zárd be a tasakot, és óvatosan rázogasd, hogy a lazacot mindenhol befedje a keverék.

2. Cukkinitészta
Amíg a lazac pácolódik, addig egy serpenyőben hevítsd fel a maradék szezámolajat. Ha az olaj forró, tedd bele a maradék fokhagymát, a maradék gyömbért és az újhagymát. Sózd és szórd meg cayenne bors pehellyel. Főzd kb. fél percig, majd add hozzá a cukkini szálakat is. Főzd tovább kb. 3-5 percig, illetve addig, amilyen puhára szeretnéd a cukkinitésztát főzni.

3. Lazac
Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezd a bepácolt lazacfiléket, borsozd meg, önts rá még egy keveset a pácléből, és tedd a sütőbe 10-15 percre.

4. Tálalás
Tálald a cukkinitésztát a lazac mellé.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.