Teriyaki lazac cukkinitésztával

Elkészítési idő

364 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Gluténmentes

gluténmentes

Laktózmentes

laktózmentes

Csípősség

enyhén csípős

Hozzávalók

Teriyaki lazac cukkinitésztával - Chefbag

Amit küldünk:

  • lazacfilé
  • cukkini
  • gyömbér
  • újhagyma
  • fokhagyma
  • méz
  • sriracha szósz
  • szezámmag olaj
  • szójaszósz
  • rizsecet
  • bors
  • cayenne bors pehely
  • zip-lock
  • sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • serpenyő
  • tepsi / hőálló tál
  • sütő

Elkészítés

Teriyaki lazac cukkinitésztával - Chefbag

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra.

Mosd és szárítsd meg a lazacot és a zöldségeket. A zip-lockban keverd össze a szójaszószt, a rizsecetet, a lereszelt gyömbér egyharmadát, a finomra vágott fokhagyma felét, a szezámolaj felét, a mézet, a sriracha szószt és a felszeletelt újhagyma egyharmadát. Rakd a zip-lockba a lazacfilét is, zárd be a tasakot, és óvatosan rázogasd, hogy a lazacot mindenhol befedje a keverék.

Teriyaki lazac cukkinitésztával - Chefbag

2. Cukkinitészta

Amíg a lazac pácolódik, addig egy serpenyőben hevítsd fel a maradék szezámolajat. Ha az olaj forró, tedd bele a maradék fokhagymát, a maradék gyömbért és az újhagymát. Sózd és szórd meg cayenne bors pehellyel. Főzd kb. fél percig, majd add hozzá a cukkini szálakat is. Főzd tovább kb. 3-5 percig, illetve addig, amilyen puhára szeretnéd a cukkinitésztát főzni.

Teriyaki lazac cukkinitésztával - Chefbag

3. Lazac

Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezd a bepácolt lazacfiléket, borsozd meg, önts rá még egy keveset a pácléből, és tedd a sütőbe 10-15 percre.

Teriyaki lazac cukkinitésztával - Chefbag

4. Tálalás

Tálald a cukkinitésztát a lazac mellé.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

[addtoany]