Tejszínes-kecskesajtos fogasfilé jázmin rizzsel
Elkészítési idő

622 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- fogasfilé
- adalékmentes tejszín
- adalékmentes kecskesajt
- kézműves vaj
- jázmin rizs
- olívaolaj
- friss menta
- friss bazsalikom
- só
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
- sajtreszelő
Elkészítés

1. Főzd meg a rizst
Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olívaolajon pirítsd meg, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi forró vízzel, mint amennyi rizst főzöl. Amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

2. Készítsd elő az alapanyagokat
Ameddig a rizs fő, mosd meg a halat és a zöldségeket. A halat vágd nagyobb darabokra, és sózd be, a kecskesajtot reszeld le, a bazsalikomot pedig vágd apróra.
3. Süsd meg a halat
Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, vigyázz, hogy ne legyen túl forró, mert akkor megég. Tedd a mentalevelet a vajba, és párold kb. 1 percig majd vedd ki a serpenyőből. Tedd a fogasfiléket a serpenyőbe, és süsd oldalanként 2-3 percig. Először a bőrös felével kezdd sütni.
Amikor a fogasfilék mindkét oldala megsült, vedd ki és tedd félre.
4. Készítsd el a mártást
A serpenyőben lévő maradék vajat öntsd fel a tejszínnel, add hozzá az apróra vágott friss bazsalikomot és a lereszelt kecskesajtot, majd forrald össze. Amikor a sajt elolvadt, visszateheted a kisült fogasfiléket a mártásba, de csak annyi időre, amíg rottyan egyet.

5. Söpörd be ételedért a bókokat
Ha minden kész, akkor már csak a tálalás maradt hátra. Fektesd egymás mellé a halszeleteket és locsold meg őket a serpenyőben maradt tejszínes szósszal. Jól mutat a tányéron, ha a rizst puding vagy valamilyen más formába töltöd, és úgy halmozod a tányérra. Ha nincs otthon semmilyen forma, akkor merőkanállal is lehet kisebb halmokat készíteni.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.