Tárkonyos pisztráng barackos salátával
Elkészítési idő
510 kcal

Nehézségi szint

Laktózmentes

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- filézett pisztráng
- mandula
- barack
- krumpli
- madársaláta
- friss tárkony
- shalott hagyma
- fokhagyma
- cider
- olíva olaj
- olíva olaj (dresszing)
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábas
- serpenyő
- 2 db keverőtál
Elkészítés

1. Alapanyag
Mosd és szárítsd meg a halat és a zöldségeket. A hagymát aprítsd fel és egy keverőtálban keverd össze a cider-el. A fokhagymát préseld szét, a tárkonyt apróra, a barackot vékony szeletekre vágd.

2. Krumpli
Tedd a felkarikázott krumplit egy lábasba, és nagy lángon, sós vízben kezdd el főzni. Amikor a víz felforrt, vedd takarékra. Kb. 10-12 perc alatt fő meg. Ha kész, öntsd le a krumpliról a vizet.

3. Dresszing
Keverd a fokhagymát a cider-es hagymához, adj hozzá két evőkanálnyi olíva olajat és sózd, borsozd ízlésed szerint.

4. Pisztráng
Sózd, borsozd és szórd meg tárkonnyal a pisztráng belső felét. Hevíts fel kevés olíva olajat, és közepes lángon süsd oldalanként 3-5 percig. Bőrős felével felfelé kezd sütni, és csak egyszer fordítsd meg.

5. Saláta
Tedd a salátát, a krumplit, a barackot és a mandulát egy keverőtálba. Sózd, borsozd és locsold meg annyi dresszinggel, amennyivel szeretnéd.

6. Tálalás
Tedd a halat a tányér egyik oldalára (ha maradt a dresszingből, tehetsz a halra is). Mellé tálald a barackos salátát.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.