Szűzérmék vegyes zöldségekkel, zöld salsával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

760 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- sertés szűz
- adalékmentes parmezán
- mandula
- spárga
- kapribogyó
- retek
- újkrumpli
- lilahagyma
- fokhagyma
- friss petrezselyem
- kezeletlen citrom
- olíva olaj
- olíva olaj (salsához)
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- keverőtál
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A retket harapásnyi, a spárgát 2-3 centis darabokra vágd, a lilahagymát negyedeld fel, és bontsd szirmaira. A kapribogyót és a mandulát durvára, a petrezselymet és a fokhagymát apróra vágd. A parmezánt reszeld le.

2. Krumpli
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olíva olajat. Közepes lángon, néha megkeverve süsd a krumplikat aranybarnára (kb.10-12 perc), sózd, borsozd ízlésed szerint.

3. Salsa
Amíg a zöldségek pirulnak, egy keverőtálban keverd össze a fokhagymát, a kapribogyót, a parmezán 2/3 részét, a petrezselymet, 5-6 evőkanál olíva olajat, és facsard bele a citrom levét (a citromok méretei eltérőek, ízlésednek megfelelő mennyiséget használj) Sózd, borsozd, és jól keverd össze.

4. Spárga & Retek & Hagyma
Add a krumplihoz a retket, a spárgát, a hagymát, a fokhagymát és egy kevés vizet, majd nagy lángon gyakran rázogatva főzd 5-6 percig. Sózd, borsozd ízlésed szerint. Ha kész, tedd félre, és tartsd melegen.

5. Szűzérmék
Egy serpenyőben hevíts fel kevés olíva olajat. Sózd, és borsozd a szűzérméket és közepes lángon süsd oldalanként kb. 3-3 percig.

6. Tálalás
Halmozz a grillzöldségből a tányérra, arra rakd a húsokat. Kanalazz a mártásból a tetejére, és szórd meg a maradék parmezánnal.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.