Szűzérmék vegyes zöldségekkel, zöld salsával

Elkészítési idő

40 perc

760 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Hozzávalók

Szűzérmék vegyes zöldségekkel, zöld salsával - Chefbag

Amit küldünk:

  • sertés szűz
  • adalékmentes parmezán
  • mandula
  • spárga
  • kapribogyó
  • retek
  • újkrumpli
  • lilahagyma
  • fokhagyma
  • friss petrezselyem
  • kezeletlen citrom
  • olíva olaj
  • olíva olaj (salsához)
  • bors

Szükséges eszközök:

  • serpenyő
  • keverőtál

Elkészítés

Szűzérmék vegyes zöldségekkel, zöld salsával - Chefbag

1. Alapanyag

Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket (az alapanyagok tisztítottan jutnak el hozzád, mosásuk opcionális). A krumplit és a retket harapásnyi, a spárgát 2-3 centis darabokra vágd, a lilahagymát negyedeld fel, és bontsd szirmaira. A kapribogyót és a mandulát durvára, a petrezselymet és a fokhagymát apróra vágd. A parmezánt reszeld le.

Szűzérmék_vegyes_zöldségekkel,_zöld_salsával - Chefabg

2. Krumpli

Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olíva olajat. Közepes lángon süsd a krumplikat 5-6 percig, sózd, borsozd.

Szűzérmék vegyes zöldségekkel, zöld salsával - Chefbag

3. Salsa

Amíg a zöldségek pirulnak, egy keverőtálban keverd össze a fokhagymát, a kapribogyót, a parmezán 2/3 részét, a petrezselymet, 5-6 evőkanál olíva olajat, és facsard bele a citrom levét (a citromok méretei eltérőek, ízlésednek megfelelő mennyiséget használj) Sózd, borsozd, és jól keverd össze.

Szűzérmék_vegyes_zöldségekkel,_zöld_salsával - Chefabg

4. Spárga & Retek & Hagyma

Add a krumplihoz a retket, a spárgát, a hagymát, a fokhagymát és egy kevés vizet, majd nagy lángon gyakran rázogatva főzd 5-6 percig. Sózd, borsozd ízlésed szerint. Ha kész, tedd félre, és tartsd melegen.

Szűzérmék vegyes zöldségekkel, zöld salsával - Chefbag

5. Szűzérmék

Egy serpenyőben hevíts fel kevés olíva olajat. Sózd, és borsozd a szűzérméket és közepes lángon süsd oldalanként kb. 3-3 percig.

Szűzérmék vegyes zöldségekkel, zöld salsával - Chefbag

6. Tálalás

Halmozz a grillzöldségből a tányérra, arra rakd a húsokat. Kanalazz a mártásból a tetejére, és szórd meg a maradék parmezánnal.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.