Szűzérmék póréhagymapürével
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő
473 kcal

Nehézségi szint

Csípősség

Hozzávalók

Amit küldünk:
- sertés szűzérme
- kockázott krumpli
- póréhagyma
- méz
- sárgarépa
- fahéj
- kézműves vaj
- házi tej
- olíva olaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- lábos
- serpenyő
- tepsi / hőálló tál
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Egy keverőtálban keverd össze a mézet, a fahéjat és egy kevés olíva olajat. A póréhagymát vékonyan szeleteld fel, a sárgarépát pedig először félbe, majd a félbevágott részeket hosszában negyedeld fel.
Tedd fel a krumplit főni.
2. Sárgarépa
Tedd a sütőpapírt egy tepsibe, majd helyezd rá a sárgarépa csíkokat. Kend meg a répát az előzőleg összekevert mézes-fahéjas mázzal. Süsd kb. 20 percig, vigyázz, ne égjenek meg, csak karamellizálódjanak.

3. Krumplipüré
Kb. 3 perccel azelőtt, mielőtt teljesen megfőne a krumpli (forrástól számított kb. 10 perc alatt készül el teljesen), add hozzá a felszeletelt póréhagymákat. Ha elkészült a krumpli, szűrd le. Melegítsd fel a tejet szoba hőmérsékletűre, öntsd rá a krumplira. Add hozzá a vajat, sózd, borsozd ízlés szerint. Krumplinyomóval (ha az nincs, akkor egy villával) nyomkodd össze, amíg megfelelő krémes állagú nem lesz. Tálalásig lefedve tedd félre.

4. Szűzérmék
Egy nagyobb, vastag falú serpenyőben hevíts fel egy kis olíva olajat. Ha elég meleg, tedd bele az érméket, sózd, borsozd, és süsd mindegyik oldalát 3-4 percig, vagy addig, amíg átsül olyanra, amilyenre szeretnéd.

5. Tálalás
Tálald a krémes póréhagymapürét a szűzérmék, és az édesen ropogós sárgarépák mellé.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.