Szűzérmék citromos avokádó salátával

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

35 perc

540 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Csípősség

enyhén csípős

Laktózmentes

laktózmentes

Hozzávalók

Chefbag-Szűzérmék citromos avokádó salátával

Amit küldünk:

  • sertés szűz
  • avokádó
  • kezeletlen citrom
  • gyömbér
  • krumpli (cikkezve)
  • jalapeño paprika
  • friss petrezselyem
  • méz
  • szójaszósz
  • hoisin szósz
  • barnacukor
  • ötfűszer-keverék
  • olíva olaj
  • bors
  • sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • tepsi / hőálló tál
  • sütő
  • 2 db keverőtál
  • serpenyő

Elkészítés

Chefbag_Szuzermek_citromos_avokado_salataval

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.

A jalapenot vágd félbe, magozd ki, majd aprítsd fel. A gyömbért és a citrom héját reszeld le, a fél citrom levét pedig facsard ki. Aprítsd fel a petrezselymet. Az avokádónak szedd ki a magját és kanalazd ki a belsejét. (TIPP: Az avokádó magját úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani, ha hosszában kettévágod az avokádót, elfordítod egymással ellenkező irányba, így az egyik felében lesz csak a magja. Ezután vágj egy kést a magba és fordítsd el benne. További tipp, ha van otthon karalábé vágód, akkor kis golyókat is ki tudsz vájni az avokádó húsából, ami jól mutat salátaként.)

Chefbag-Szűzérmék citromos avokádó salátával

2. Krumpli

A cikkekre vágott krumplikat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire (vagy hőálló tálba), locsold meg egy kevés olívaolajjal, sózd, borsozd és süsd kb.25 percig, vagy addig, amíg aranybarna nem lesz.

3. Pác

Egy nagyobb keverőtálban keverd össze a gyömbért, a szójaszószt, az ötfűszer-keveréket, a mézet és a hoisin szószt. Ha túl sűrűnek találod adj hozzá egy kis vizet, de vigyázz, ne legyen híg a pác! Keverd jól össze az alkotóelemeket, majd tedd bele a szűzérméket. Jól forgasd át, hogy minden szűzérmét mindenhol jól befedjen a szósz. Amíg összekevered a salátát, tedd be a pácolódó húsokat a hűtőbe.

Chefbag-Szűzérmék citromos avokádó salátával

4. Avokádó saláta

Egy kisebb keverőtálban keverd össze a cukrot, a reszelt citromhéjat, a fél citrom levét, egy kevés olíva olajat, a felaprított petrezselymet és a jalapeno paprikát. Ha ezeket jól összedolgoztad, add hozzá a kikanalazott avokádót és ezzel együtt is keverd össze a salátát. Tálalásig tedd félre a hűtőbe.

5. Szűzérmék

Ha kész vagy a salátával, jöhet a hússütés. Egy nagyobb, vastag falú serpenyőben hevíts fel egy kis olívaolajat. Ha elég meleg, tedd bele az érméket, és közepes lángon süsd mindegyik oldalát 3-4 percig. Figyelj oda rá, mert a pácban lévő méztől a hús gyorsan karamellizálódik. Ha kész, vedd ki a húst egy tányérra és tálalásig fedd le.

6. Tálalás

Mielőtt tálalnál, a hús sütéséhez használt serpenyőbe – annak elmosása nélkül –  öntsd bele a megmaradt páclevet. A sűrű, barna szószt folyamatos kevergetés mellett forrald vissza a felére. Tálaláskor ezzel a visszamaradt páccal öntsd le a szűzérméket, így igazán ragacsosan finomak lesznek. Szervírozd a steak krumplikkal és a salátával.

Jó étvágyat kívánunk!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.