Szingapúri csirke
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

360 kcal

Nehézségi szint

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- üvegtészta
- makói hagyma
- fokhagyma
- bok choy
- sárgarépa
- újhagyma
- kókuszzsír
- curry por
- Chefbag #5 szósz
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábas
- serpenyő
Elkészítés

1. Üvegtészta
Tedd az üvegtésztát egy lábosba, önts le forróvízzel, majd lefedve tedd félre 5-6 percre. Ha kész, öblítsd át hideg vízzel.

2. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Egy kés lapjával nyomd szét a fokhagymát, majd aprítsd fel. Vágd össze a bok choy leveleit. Vágd finomra a hagymát és az újhagymát, a sárgarépát pedig reszeld le.

3. Csirke és zöldségek
Egy serpenyőben olvaszd fel a kókuszzsírt. Ha forró, tedd bele a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd üvegesre. Majd add hozzá a csirkecsíkokat, és szórd meg curry porral. Keverd össze.

4. Szingapúri csirke
Ha a csirkék kicsit megpirultak, add hozzá a bok choyt, majd sózd és borsozd. Ha a bok choy is kezd kissé összeesni, tedd a serpenyőbe a répát, kevergetve főzd további 1 percig, majd add hozzá a kifőtt tésztát is. Öntsd le a Chefbag #5 szósszal, keverd jól össze. Szórd meg az újhagymával.

5. Tálalás
Ahogy kész van, már tálalhatod is. Melegen az igazi.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.