Sült csirkecomb gombás zöldségekkel
Elkészítési idő
700 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkecomb
- csiperkegomba
- vargánya gomba (szárított)
- sötét trombitagomba (szárított)
- zöldborsó
- újkrumpli
- metélőhagyma
- lilahagyma
- fokhagyma
- olíva olaj
- adalékmentes tejföl
- kézműves vaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- keverőtál
- sütő
- tepsi
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Mosd és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Áztasd forró vízbe a szárított gombákat. A lilahagymát cikkelyekre, a csiperkegombát vékony szeletekre, a metélőhagymát és a fokhagymát apróra vágd. A metélőhagyma felét keverd össze a tejföllel, és hűtőbe tedd félre.

2. Csirkecomb
Ízlés szerint sózd, borsozd a combokat. Tedd a sütőpapírt a tepsibe, kend be kevés olíva olajjal, és süsd a csirkét aranybarnára. ( kb. 30-35 perc)

3. Zöldségek
Mikor a csirke már félig kész, egy nagy serpenyőben hevíts fel kevés olíva olajat, rakd bele a krumplit, sózd, borsozd, és közepes lángon, gyakran forgatgatva süsd 6-7 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Add hozzá a lilahagymát, egy-két perc múlva a csiperkegombát, a lecsöpögtetett és hideg vízzel átmosott szárított gombákat, a fokhagymát, a zöldborsót és a vajat. Sózd, borsozd, jól keverd össze és süsd további 2-3 percig.

4. Tálalás
Tegyél a zöldségekből egy tányérra, helyezd rá a csirkecombot is. Szórd meg a maradék metélőhagymával. Kis tálkában kínáld mellé a tejfölt.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.