Spenótos tilápia tepsis burgonyával

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

40_perc

562 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Hozzávalók

Spenótos tilápia tepsis burgonyával-Chefbag

Amit küldünk:

  • tilápia filé
  • krumpli (szeletelt)
  • adalékmentes trappista sajt
  • kezeletlen citrom
  • vegyszermentes spenót
  • kézműves vaj
  • kézműves vaj besamelhez
  • liszt
  • házi tej
  • olíva olaj
  • bors
  • sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • sajtreszelő
  • serpenyő
  • tepsi / hőálló tál
  • sütő

Elkészítés

Spenótos tilápia tepsis burgonyával-Chefbag

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt  200°C-ra.

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.

A citrom héját reszeld le. Reszeld le a sajtot. A spenótot durvára vágd fel.

Spenótos tilápia tepsis burgonyával-Chefbag

2. Krumpli

Tedd a sütőpapírt egy tepsibe és helyezd el rajta a felszeletelt krumplikat. Locsold meg egy kis olíva olajjal, majd sózd és borsozd. Süsd nagyjából 20 percig, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.

3. Tilápia

A filéket sózd és borsozd, majd forgasd meg egy kis lisztben. Kevés vajat olvassz fel egy serpenyőben, ha a vaj kezd sisteregni tedd bele a halat. Fedd le a serpenyőt, és csak akkor fordítsd meg a filét, ha a széle kezd kifehéredni.  A citromhéjjal szórd meg a hal mindkét oldalát. Ha megpirult, vedd ki, és lefedve tedd félre.

4. Spenót és Besamel

Ugyanabban a serpenyőben, amiben a filék sültek az előbb, olvaszd fel a maradék vajat. Tedd bele a durvára felvágott spenótot, sózd és a serpenyőt lefedve rövid ideig hagyd a spenótot összeesni. Ha összeesett, akkor húzd félre a tűzről, szórd meg a maradék kevés liszttel, add hozzá a tejet és gyakori kevergetés mellett tedd vissza a tűzre. Alaposan keverd össze, hogy ne legyen csomós a mártásod. Ha jól elkeverted, akkor add hozzá a reszelt sajtot is. Ha a sajt teljesen elolvadt, akkor már kész is.

Spenótos tilápia tepsis burgonyával-Chefbag

5. Spenótos tilápia

Tálald a halat a sajtos, spenótos krémes besamellel és a ropogós krumplikkal.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.