Spenótos tilápia tepsis burgonyával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

562 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tilápia filé
- krumpli (szeletelt)
- adalékmentes trappista sajt
- kezeletlen citrom
- vegyszermentes spenót
- kézműves vaj
- kézműves vaj besamelhez
- liszt
- házi tej
- olíva olaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- sajtreszelő
- serpenyő
- tepsi / hőálló tál
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A citrom héját reszeld le. Reszeld le a sajtot. A spenótot durvára vágd fel.

2. Krumpli
Tedd a sütőpapírt egy tepsibe és helyezd el rajta a felszeletelt krumplikat. Locsold meg egy kis olíva olajjal, majd sózd és borsozd. Süsd nagyjából 20 percig, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.
3. Tilápia
A filéket sózd és borsozd, majd forgasd meg egy kis lisztben. Kevés vajat olvassz fel egy serpenyőben, ha a vaj kezd sisteregni tedd bele a halat. Fedd le a serpenyőt, és csak akkor fordítsd meg a filét, ha a széle kezd kifehéredni. A citromhéjjal szórd meg a hal mindkét oldalát. Ha megpirult, vedd ki, és lefedve tedd félre.
4. Spenót és Besamel
Ugyanabban a serpenyőben, amiben a filék sültek az előbb, olvaszd fel a maradék vajat. Tedd bele a durvára felvágott spenótot, sózd és a serpenyőt lefedve rövid ideig hagyd a spenótot összeesni. Ha összeesett, akkor húzd félre a tűzről, szórd meg a maradék kevés liszttel, add hozzá a tejet és gyakori kevergetés mellett tedd vissza a tűzre. Alaposan keverd össze, hogy ne legyen csomós a mártásod. Ha jól elkeverted, akkor add hozzá a reszelt sajtot is. Ha a sajt teljesen elolvadt, akkor már kész is.

5. Spenótos tilápia
Tálald a halat a sajtos, spenótos krémes besamellel és a ropogós krumplikkal.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.