Spagetti carbonara omlett, arugula salátával
Elkészítési idő
890 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- 8 tojásos spagetti tészta
- tanyasi tojás
- adalékmentes tejszín
- adalékmentes parmezán sajt
- koktélparadicsom
- arugula saláta
- bacon szelet
- vörösborecet
- barna cukor
- friss oregánó
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
- tésztaszűrő
- keverőtál
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Felezd el a koktélparadicsomokat, reszeld le a parmezánt, vágd finomra az oregánót és verd fel a tojásokat. A bacont kockázd fel.

2. Spagetti tészta
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olíva olajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. (Ha olaszosan szereted akkor kb. 5 perc.)

3. Bacon
Egy serpenyőben pirítsd le a felkockázott bacont. Ha kész, vedd ki úgy, hogy a kisült zsírjából még maradjon egy kicsi a serpenyőben.
4. Carbonara alap
Egy keverőtálban jól keverd össze a felvert tojásokat, a sült bacont, a tejszínt, az oregánót, a parmezán sajt kétharmadát és a spagettit. Sózd és borsozd.

5. Carbonara omlett
A baconből kisült, serpenyőben hagyott zsírt melegítsd egy kicsit fel, majd öntsd a serpenyőbe a keverőtálban összekevert carbonara omlettet. Szórd meg a maradék parmezánnal. Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd a carbonara omlettet 20-25 percig, illetve addig, amíg a sajt a tetején világos barna nem lesz, és a villával megszúrva az omlett már nem ragad.
6. Saláta
Amíg a carbonara omlett sül, addig egy keverőtálban először a barna cukrot keverd ki egy egészen kicsi (2 cl) langyos vízzel, majd add hozzá a vörösborecetet és egy kevés olíva olajat. Sózd, borsozd.
Keverd össze a salátával és a koktélparadicsommal, és tálalásig tedd a hűtőbe.

7. Tálalás
Tálald a carbonara omlettet a serpenyőben, vagy kis szeletekre vágva. Kínáld mellé az öntetes salátát.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.