Sopes kecskesajtos avokádósalátával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

680 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus
Gluténmentes

Csípősség

Hozzávalók

Amit küldünk:
- avokádó
- adalékmentes kecskesajt
- vörös quinoa
- koktélparadicsom
- pritaminpaprika
- jalapeño paprika
- shalott hagyma
- fokhagyma
- citrom
- saláta
- friss koriander
- masa harina
- barna cukor
- vörösborecet
- olíva olaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- kis lábas
- 2 db keverőtál
- serpenyő
- tepsi / hőálló tál
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
Mosd, és szárítsd meg a zöldségeket. Morzsold szét a kecskesajtot. Magozd ki, és vágd apró kockákra az avokádót. (TIPP: Az avokádó magját úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani, ha hosszában kettévágod az avokádót, elfordítod egymással ellenkező irányba, így az egyik felében lesz csak a magja. Ezután vágj egy kést a magba és fordítsd el benne.) Vágd négybe a citromot, és facsarj egy kis citromlevet az avokádóra, hogy ne barnuljon meg. Durvára vágd fel a koriandert, a fokhagymát nyomd szét egy kés lapjával, és utána aprítsd fel. Vékonyan szeleteld fel a jalapenot, a pritaminpaprikát pedig kockázd fel. Vágd karikákra a hagymát, a koktélparadicsomokat pedig negyedeld.

2. Sopes
Egy nagyobb serpenyőben melegíts fel egy kevés olíva olajat. Ha elég meleg, tedd bele a felvágott pritaminpaprikát és főzd kb.2-3 percig, amíg kissé megpuhul. Ha kész, rakd át egy nagyobb keverőtálba, és add hozzá a masa harinát, a quinoát és kevés meleg vizet. Sózd és borsozd. Dolgozd össze úgy, hogy egy jól formálható, lágy tésztamasszát kapj. Ha egybegyúrtad, vágd egy késsel négy egyforma részre.

3. Sopes folytatva
A négy egyforma részből formálj egy-egy kis pogácsát (sope-t). Az ujjaiddal mindegyik sope közepét nyomd be egy kicsit.

4. Jalapeno és Shallott
Egy kisebb lábasban keverd össze a borecetet, a cukrot, egy kevés vizet és jól sózd meg. Forrald fel, és gyakran kevergesd, hogy a cukor és a só feloldódjon, ezután vedd le a tűzről. Egy hőálló bögrébe vagy üvegbe tedd a jalapenot és a shallott hagymát, majd önts le az előbb felforralt folyadékkal. Tedd félre, és hagyd állni.

5. Sopes sütés
Abban a serpenyőben, amiben a pritaminpaprikákat elősütötted ismét hevíts fel egy kis olíva olajat. Ha forró, tedd bele a meggyúrt sope-okat, és süsd mindkét oldalát 6-6 percig, illetve addig, amíg aranybarna nem lesz. Ha átsütötted mindegyik pogácsát, akkor helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 12-15 percre tedd a sütőbe. Ez azért szükséges, hogy a közepe is jól átsüljön.

6. Dresszing és Saláta
Egy közepes keverőtálban keverd össze a a fokhagymát, fél citrom levét, egész kis olíva olajat, majd sózd és borsozd.
Egy nagyobb keverőtálban keverd össze a madársalátát, a kecskesajt, az avokádó, a koriander és a jalapenos-shalott hagymás keverék felét, és a koktélparadicsomot. Locsold meg az előbb elkészített dresszinggel, ízlésed szerint még sózd és borsozd.

7. Tálalás
Tegyél mindegyik tányérra 2-2 sope-t. Mindegyik sope tetejére rakj a salátából. Díszítsd a maradék kecskesajttal, korianderrel, avokádóval és a hagymás mixxel.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.