Sopes kecskesajtos avokádósalátával

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

35 perc

680 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Vegetáriánus

Gluténmentes

gluténmentes

Csípősség

enyhén csípős

Hozzávalók

Chefbag - Sopes kecskesajtos avokádósalátával

Amit küldünk:

  • avokádó
  • adalékmentes kecskesajt
  • vörös quinoa
  • koktélparadicsom
  • pritaminpaprika
  • jalapeño paprika
  • shalott hagyma
  • fokhagyma
  • citrom
  • saláta
  • friss koriander
  • masa harina
  • barna cukor
  • vörösborecet
  • olíva olaj
  • bors
  • sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • kis lábas
  • 2 db keverőtál
  • serpenyő
  • tepsi / hőálló tál
  • sütő

Elkészítés

Chefbag - Sopes kecskesajtos avokádósalátával

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.

Mosd, és szárítsd meg a zöldségeket. Morzsold szét a kecskesajtot. Magozd ki, és vágd apró kockákra az avokádót. (TIPP: Az avokádó magját úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani, ha hosszában kettévágod az avokádót, elfordítod egymással ellenkező irányba, így az egyik felében lesz csak a magja. Ezután vágj egy kést a magba és fordítsd el benne.) Vágd négybe a citromot, és facsarj egy kis citromlevet az avokádóra, hogy ne barnuljon meg. Durvára vágd fel a koriandert, a fokhagymát nyomd szét egy kés lapjával, és utána aprítsd fel. Vékonyan szeleteld fel a jalapenot, a pritaminpaprikát pedig kockázd fel. Vágd karikákra a hagymát, a koktélparadicsomokat pedig negyedeld.

Chefbag - Sopes kecskesajtos avokádósalátával

2. Sopes

Egy nagyobb serpenyőben melegíts fel egy kevés olíva olajat. Ha elég meleg, tedd bele a felvágott pritaminpaprikát és főzd kb.2-3 percig, amíg kissé megpuhul. Ha kész, rakd át egy nagyobb keverőtálba, és add hozzá a masa harinát, a quinoát és kevés meleg vizet. Sózd és borsozd. Dolgozd össze úgy, hogy egy jól formálható, lágy tésztamasszát kapj. Ha egybegyúrtad, vágd egy késsel négy egyforma részre.

Chefbag - Sopes kecskesajtos avokádósalátával

3. Sopes folytatva

A négy egyforma részből formálj egy-egy kis pogácsát (sope-t). Az ujjaiddal mindegyik sope közepét nyomd be egy kicsit.

Chefbag - Sopes kecskesajtos avokádósalátával

4. Jalapeno és Shallott

Egy kisebb lábasban keverd össze a borecetet, a cukrot, egy kevés vizet és jól sózd meg. Forrald fel, és gyakran kevergesd, hogy a cukor és a só feloldódjon, ezután vedd le a tűzről. Egy hőálló bögrébe vagy üvegbe tedd a jalapenot és a shallott hagymát, majd önts le az előbb felforralt folyadékkal. Tedd félre, és hagyd állni.

Chefbag - Sopes kecskesajtos avokádósalátával

5. Sopes sütés

Abban a serpenyőben, amiben a pritaminpaprikákat elősütötted ismét hevíts fel egy kis olíva olajat. Ha forró, tedd bele a meggyúrt sope-okat, és süsd mindkét oldalát 6-6 percig, illetve addig, amíg aranybarna nem lesz. Ha átsütötted mindegyik pogácsát, akkor helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 12-15 percre tedd a sütőbe. Ez azért szükséges, hogy a közepe is jól átsüljön.

Chefbag - Sopes kecskesajtos avokádósalátával

6. Dresszing és Saláta

Egy közepes keverőtálban keverd össze a a fokhagymát, fél citrom levét, egész kis olíva olajat, majd sózd és borsozd.

Egy nagyobb keverőtálban keverd össze a madársalátát, a kecskesajt, az avokádó, a koriander és a jalapenos-shalott hagymás keverék felét, és a koktélparadicsomot. Locsold meg az előbb elkészített dresszinggel, ízlésed szerint még sózd és borsozd.

Chefbag - Sopes kecskesajtos avokádósalátával

7. Tálalás

Tegyél mindegyik tányérra 2-2 sope-t. Mindegyik sope tetejére rakj a salátából. Díszítsd a maradék kecskesajttal, korianderrel, avokádóval és a hagymás mixxel.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.