Sertéskaraj fűszeres kéksajtban
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő
900 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- sertéskaraj
- kéksajt
- jázminrizs
- makói hagyma
- paradicsom
- adalékmentes tejszín
- kézműves vaj
- friss oregánó
- friss kakukkfű
- friss rozmaring
- olívaolaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- 2 db serpenyő
- sütő
- hőálló tál / tepsi
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Kockázd fel a paradicsomot. (Tipp: Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon rajta legyen a héja, akkor előbb kereszt alakba metszd be a héját , és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.) Aprítsd fel a hagymát, a zöldfűszerek leveleit tépkedd le, aprítsd fel azokat is, a kéksajtot törd darabokra. (Tipp: Hagyj meg egy-két fűszernövény levelet a díszítéshez.)

2. Mártás
Vastag falú serpenyőben forrósítsd fel a vaj felét. Pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a paradicsomot.

Ha már a paradicsom összeesett add hozzá a tejszínt, a darabokra tört kéksajtot és a zöldfűszereket. Forrald fel, és alacsony lángon rövid ideig főzd, hogy összeérjenek az ízek.

3. Karaj
Forrósíts fel egy serpenyőt, tedd bele a maradék vajat, hevítsd fel, és a karajszeletek mindkét oldalát közepes lángon süsd aranybarnára. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd a mártást a hússzeletekre.

4. Sütés
Sütőben fedő nélkül süsd kb. 20 perc alatt készre.

5. Jázminrizs
Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olíva olajon pirítsd meg, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi forró vízzel (3dl), mint amennyi rizst főzöl. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

6. Tálalás
Szórd meg a fűszeres kéksajtmártásos sertéskarajt friss fűszerekkel, és úgy tálald.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.