Sertéskaraj fűszeres kéksajtban

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

900 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Gluténmentes

gluténmentes

Hozzávalók

Sertéskaraj fűszeres kéksajtban - Chefbag

Amit küldünk:

  • sertéskaraj
  • kéksajt
  • jázminrizs
  • makói hagyma
  • paradicsom
  • adalékmentes tejszín
  • kézműves vaj
  • friss oregánó
  • friss kakukkfű
  • friss rozmaring
  • olívaolaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • 2 db serpenyő
  • sütő
  • hőálló tál / tepsi

Elkészítés

Sertéskaraj fűszeres kéksajtban - Chefbag

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.

Kockázd fel a paradicsomot. (Tipp: Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon rajta legyen a héja, akkor előbb kereszt alakba metszd be a héját , és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.) Aprítsd fel a hagymát, a zöldfűszerek leveleit tépkedd le, aprítsd fel azokat is, a kéksajtot törd darabokra. (Tipp: Hagyj meg egy-két fűszernövény levelet a díszítéshez.)

Sertéskaraj fűszeres kéksajtban - Chefbag

2. Mártás

Vastag falú serpenyőben forrósítsd fel a vaj felét. Pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a paradicsomot.

Sertéskaraj fűszeres kéksajtban - Chefbag

Ha már a paradicsom összeesett add hozzá a tejszínt, a darabokra tört kéksajtot és a zöldfűszereket. Forrald fel, és alacsony lángon rövid ideig főzd, hogy összeérjenek az ízek.

Sertéskaraj fűszeres kéksajtban - Chefbag

3. Karaj

Forrósíts fel egy serpenyőt, tedd bele a maradék vajat, hevítsd fel, és a karajszeletek mindkét oldalát közepes lángon süsd aranybarnára. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd a mártást a hússzeletekre.

Sertéskaraj fűszeres kéksajtban - Chefbag

4. Sütés

Sütőben fedő nélkül süsd kb. 20 perc alatt készre.

Sertéskaraj fűszeres kéksajtban - Chefbag

5. Jázminrizs

Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olíva olajon pirítsd meg, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi forró vízzel (3dl), mint amennyi rizst főzöl. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

Sertéskaraj fűszeres kéksajtban - Chefbag

6. Tálalás

Szórd meg a fűszeres kéksajtmártásos sertéskarajt friss fűszerekkel, és úgy tálald.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.

[addtoany]