Serpenyős lazac tejszínes-spenótos krumplival
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

550 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- lazacfilé
- spenót
- újhagyma
- krumpli
- fokhagyma
- adalékmentes tejszín
- kézműves vaj
- sumach
- szerecsendió
- cayenne bors
- só
- bors
- kókuszolaj
Szükséges eszközök:
- 2 db serpenyő
- lábos
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Az újhagymát karikázd fel, a fokhagymát vágd vékony szeletekre. Tedd a krumpli karikákat egy lábosba, és nagy lángon, sós vízben kezd el főzni. Amikor a víz felforrt vedd takarékra. Kb. 10-12 perc alatt fő meg. Ha kész, öntsd le a krumplikról a vizet.
2. Hagymák és a spenót
Melegítsd fel a kókuszolajat egy serpenyőben és pirítsd meg benne a fokhagymát, majd az újhagymát is. Ha kezdenek illatossá válni, add hozzá a spenótot is.
3. Tejszínes krumpli
Ha összeesett a spenót, sózd meg, add hozzá megfőtt krumpli karikákat, majd szórd meg cayenne borssal és öntsd rá a tejszínt. Ízlés szerint adj hozzá szerecsendiót is.

4. Lazac
Egy serpenyőben hevíts fel a vajat, és tedd bele a lazacfiléket, először a bőrös felükkel lefelé. Sózd és borsozd ízlés szerint és szórd meg a sumach-kal. Süsd 2-3 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig. Akkor jó, ha a bőre már ropogós, de a hús még rózsaszín marad. Ha kész, vedd ki a lazacokat a serpenyőből.

5. Tálalás
Halmozz a tányérra a tejszínes krumpli köretből és fektesd rá a lazacfilét.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.