Serpenyős karaj zöld salsával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő
560 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- sertéskaraj
- krumpli
- piros pritaminpaprika
- paradicsom
- fokhagyma
- vörösborecet
- friss petrezselyem
- 2 db sütőpapír
- olíva olaj
- olíva olaj (salsához)
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- blender / mixer
- 2 db hőálló tál / tepsi
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Kockázd fel a paradicsomot. Vágd finomra a petrezselymet és a fokhagymát.

2. Paprika
A felkockázott paradicsomokkal töltsd meg a félbevágott paprikát, majd azokat tedd az egyik sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg a vörösborecettel és egy kis olíva olajjal, aztán bátran sózd és borsozd. Tedd a sütőbe 30 percre, vagy addig, amíg szépen megpuhulnak.

3. Krumpli
Tedd a másik sütőpapírt egy tepsibe, és helyezd el rajta a felszeletelt krumplikat. Locsold meg egy kis olíva olajjal, majd sózd és borsozd. Tedd a sütőbe a paprika alá, és süsd nagyjából 20 percig, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.

4. Zöld salsa
Keverd össze egy blenderben a petrezselymet, a fokhagymát és az olíva olajat. Sózd és borsozd. (Tipp: ha jobban kedveled a vékonyabb szószt, akkor az olíva olajat helyettesítsd vízzel)

5. Karaj
Fűszerezd a karaj mindkét oldalát sóval és borssal. Hevíts fel kis olíva olajat egy serpenyőben. Amikor az olaj már forró, tedd bele a karaj szeleteket, és süsd mindegyik oldalát 3-3 percig.

6. Tálalás
Tálald a karaj szeleteket a krumpli és a töltött paprika mellé, majd a húst locsold meg a zöld salsával.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.