Serpenyős karaj zöld salsával

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

40 perc

560 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Gluténmentes

gluténmentes

Laktózmentes

laktózmentes

Hozzávalók

Serpenyős karaj zöld salsával - Chefbag

Amit küldünk:

  • sertéskaraj
  • krumpli
  • piros pritaminpaprika
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • vörösborecet
  • friss petrezselyem
  • 2 db sütőpapír
  • olíva olaj
  • olíva olaj (salsához)
  • bors

Szükséges eszközök:

  • serpenyő
  • blender / mixer
  • 2 db hőálló tál / tepsi
  • sütő

Elkészítés

Serpenyős karaj zöld salsával - Chefbag

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.

Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Vágd a paprikát hosszában félbe, és magozd ki. Kockázd fel a paradicsomot. Vágd finomra a petrezselymet és a fokhagymát.

Serpenyős karaj zöld salsával - Chefbag

2. Paprika

A felkockázott paradicsomokkal töltsd meg a félbevágott paprikát, majd azokat tedd az egyik sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg a vörösborecettel és egy kis olíva olajjal, aztán bátran sózd és borsozd. Tedd a sütőbe 30 percre, vagy addig, amíg szépen megpuhulnak.

Serpenyős karaj zöld salsával - Chefbag

3. Krumpli

Tedd a másik sütőpapírt egy tepsibe, és helyezd el rajta a felszeletelt krumplikat. Locsold meg egy kis olíva olajjal, majd sózd és borsozd. Tedd a sütőbe a krumpli alá, és süsd nagyjából 20 percig, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.

Serpenyős karaj zöld salsával - Chefbag

4. Zöld salsa

Keverd össze egy blenderben a petrezselymet, a fokhagymát és az olíva olajat. Sózd és borsozd. (Tipp: ha jobban kedveled a vékonyabb szószt, akkor az olíva olajat helyettesítsd vízzel)

Serpenyős karaj zöld salsával - Chefbag

5. Karaj

Fűszerezd a karaj mindkét oldalát sóval és borssal. Hevíts fel kis olíva olajat egy serpenyőben. Amikor az olaj már forró, tedd bele a karaj szeleteket, és süsd mindegyik oldalát 3-3 percig.

Serpenyős karaj zöld salsával - Chefbag

6. Tálalás

Tálald a karaj szeleteket a krumpli és a töltött paprika mellé, majd a húst locsold meg a zöld salsával.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.