Serpenyőben grillezett lazac ananász salsával
Elkészítési idő
660 kcal

Nehézségi szint

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- lazacfilé
- friss ananászkarika
- lilahagyma
- friss koriander
- rizsecet
- penne tészta
- só
- rózsabors
- olívaolaj
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
Elkészítés

1. Főzd meg a pennét, és készítsd elő az alapanyagokat
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg az le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a tésztát kb. 10 percig.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.
Miközben fő a tészta, vágd apróra a lilahagymát és a friss koriandert, az ananászt pedig 1-2 cm-es kockákra.

2. Süsd meg a lazacot
Kis olívaolajon süsd meg a lazac mindkét oldalát. A sütést a lazac bőrös felével kezdd. Sütés közben sózd és borsozd ízlés szerint. Ha kész, tedd félre egy tányérra, és fedd le alufóliával, hogy melegen tartsd.

3. Készítsd el az ananász salsát
Abban a serpenyőben, amiben a lazac sült, keverd össze az apróra vágott lilahagymát, a kis darabokra vágott ananászt és a friss koriandert, majd fűszerezd őket őrölt rózsaborssal és rizsecettel. Egy-két kavargatás, és már kész is!

4. Söpörd be ételedért a bókokat
A tányérod még látványosabb lesz, ha egy citromkarikát is teszel a lazac mellé. Tipp: Hogyha túl intenzívnek érzed a rizsecet ízét, adj hozzá a serpenyőben még egy kis mézet.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.