ajttal töltött csirkemell, paradicsomszaftban – Chefbag vacsoracsomagok

Sajttal töltött csirkemell, paradicsomszaftban spenótos bulgurral

Sajttal töltött csirkemell, paradicsomszaftban

2 150 Ft

Sajttal töltött csirkemell, paradicsomszaftban spenótos bulgurral. Hedonizmus. Ez az első szó, ami eszünkbe jut erről az ételről. A csirkemell irdalásiba sajtot teszünk és mennyei paradicsommal takarjuk be, a teljességhez az egészséges, ám mégis laktató spenótos bulgur társul.

Törlés

Elkészítési idő

30 perc

460 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Szénhidrát

23 gramm szénhidrát

Hozzávalók

tanyasi csirkemell, adalékmentes trappista sajt, bulgur, vegyszermentes spenót, koktélparadicsom, kezeletlen citrom, fokhagyma, friss kakukkfű, friss oregánó, olívaolaj, sütőpapír, só, bors

Szükséges eszközök:

sütő, tepsi / hőálló tál, serpenyő, lábas

Elkészítés

Sajttal töltött csirkemell, paradicsomszaftban - Chefbag vacsoracsomagok

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 230°C-ra. Mosd és szárítsd meg a húst. Aprítsd finomra a fokhagymát, a kakukkfüvet és az oregánót. Vágd a sajtot vékony csíkokra. Felezd el a koktélparadicsomokat. Facsard ki a citrom levét. A csirkemelleket irdald be 1,5- 2 cm sűrűségben, és dugdosd bele a sajtszeleteket.

Sajttal töltött csirkemell, paradicsomszaftban - Chefbag vacsoracsomagok

2. Pác

Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagyma felével, kakukkfűvel, és az oregánóval, sózd, borsozd.

ajttal töltött csirkemell, paradicsomszaftban – Chefbag vacsoracsomagok

Sajttal töltött csirkemell, paradicsomszaftban - Chefbag vacsoracsomagok

3. Csirkemell + Pác + Paradicsom

Dörzsöld be alaposan az olajos keverékkel a csirkemelleket. Helyezd a csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe, szedd rá koktélparadicsomot, majd tedd a sütőbe, és 15 perc alatt süsd készre.

Sajttal töltött csirkemell, paradicsomszaftban - Chefbag vacsoracsomagok

4. Bulgur

Rakd a bulgurt egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Az olívaolaj felét hevítsd fel, a bulgurt pirítsd meg, sózd, borsozd, és adj hozzá a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Hamarabb kész lesz, mint a rizs. Miután elfőtte a vizet, tedd félre, és fedd le!

Sajttal töltött csirkemell, paradicsomszaftban - Chefbag vacsoracsomagok

5. Spenót

A maradék olívaolajon enyhén fonnyaszd meg a spenótot a fokhagymával együtt, sózd, borsozd. Keverd össze a bulgurral, majd bőven locsold meg a citrom levével(a citromok méretei eltérőek, ízlésednek megfelelő mennyiséget használj).

Sajttal töltött csirkemell, paradicsomszaftban - Chefbag vacsoracsomagok

6. Tálalás

A spenótos bulgur mellé kínáld a kakukkfüves, sajtos csirkemellet.

Jó étvágyat!

Figyelem! A recept két adag étel elkészítésre vonatkozik, a fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető.

Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.