Rokfortos kagyló, paradicsomos uborkasalátával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő
580 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- fekete kagyló
- shalott hagyma
- paradicsom
- uborka
- kezeletlen citrom
- fehér bor
- adalékmentes tejszín
- rokfort sajt
- kézműves vaj
- friss petrezselyem
- cukor
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- keverőtál
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Kockázd fel az uborkát és a paradicsomot. Aprítsd fel a hagymát és a petrezselymet. Facsard ki a citrom levét.

2. Hagyma
Közepes lángon olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, és tedd bele az apróra vágott hagymát.

3. Rokfort
Egy keverőtálba öntsd bele a tejszínt, és morzsold bele a rokfort kétharmadát. Jól dolgozd össze, majd add a hagymához a serpenyőbe. Keverd össze. Ha teljesen felolvadt a rokfort, akkor önts bele a fehér bort is. Forrald fel.

4. Kagyló
Csak azokat a kagylókat használd fel, amik teljesen zártak. Tedd a serpenyőbe a kagylókat is. Fedd le egy alufóliával, és főzd kb. 5 percig, amíg a kagylók kinyílnak.

5. Saláta
Amíg a kagylók kinyílnak a melegtől, egy keverőtálban készítsd el a salátát. A citromlében keverd el a cukrot és egy kevés sót. Addig keverd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezzel az öntettel locsold meg a kockára vágott paradicsomot és uborkát. A maradék rokfortot morzsold a salátára, de csak tálaláskor keverd össze.

6. Befejezés
Ha kinyíltak a kagylók, szórd meg petrezselyemmel. Óvatosan forgasd össze, hogy a petrezselyem ne csak a kagylókra ragadjon rá, hanem belekerüljön a szószba is. Főzd további 5 percig, utána azonnal tálalhatsz.

7. Tálalás
Tálald a kagylókat a paradicsomos uborkasalátával, díszítésként vágj cikkekre egy citromot.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.