Rokfortos kagyló, paradicsomos uborkasalátával

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

25 perc

580 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Gluténmentes

gluténmentes

Hozzávalók

Rokfortos kagyló - Chefbag

Amit küldünk:

  • kagyló
  • shalott hagyma
  • paradicsom
  • uborka
  • citrom
  • fehér bor
  • tejszín
  • rokfort sajt
  • vaj
  • friss petrezselyem
  • cukor
  • bors

Szükséges eszközök:

  • serpenyő
  • keverőtál

Elkészítés

Rokfortos kagyló - Chefbag

1. Alapanyag

Mosd, és szárítsd meg a kagylót és a zöldségeket. Kockázd fel az uborkát és a paradicsomot. Aprítsd fel a hagymát és a petrezselymet. Facsard ki a citrom levét.

Rokfortos kagyló - Chefbag

2. Hagyma

Közepes lángon olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, és tedd bele az apróra vágott hagymát.

Rokfortos kagyló - Chefbag

3. Rokfort

Egy keverőtálba öntsd bele a tejszínt, és morzsold bele a rokfort kétharmadát. Jól dolgozd össze, majd add a hagymához a serpenyőbe. Keverd össze. Ha teljesen felolvadt a rokfort, akkor önts bele a fehér bort is. Forrald fel.

Rokfortos kagyló - Chefbag

4. Kagyló

Tedd a serpenyőbe a kagylókat is. Fedd le egy alufóliával, és főzd kb. 5 percig, amíg a kagylók kinyílnak.

Rokfortos kagyló - Chefbag

5. Saláta

Amíg a kagylók kinyílnak a melegtől, egy keverőtálban készítsd el a salátát. A citromlében keverd el a cukrot és egy kevés sót. Addig keverd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezzel az öntettel locsold meg a kockára vágott paradicsomot és uborkát. A maradék rokfortot morzsold a salátára, de csak tálaláskor keverd össze.

Rokfortos kagyló - Chefbag

6. Befejezés

Ha kinyíltak a kagylók, szórd meg petrezselyemmel. Óvatosan forgasd össze, hogy a petrezselyem ne csak a kagylókra ragadjon rá, hanem belekerüljön a szószba is. Főzd további 5 percig, utána azonnal tálalhatsz.

Rokfortos kagyló - Chefbag

7. Tálalás

Tálald a kagylókat a paradicsomos uborkasalátával, díszítésként vágj cikkekre egy citromot.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.