Rigatoni alla norma
Elkészítési idő
590 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus
Csípősség
Hozzávalók

Amit küldünk:
- rigatoni tészta
- ricotta
- paradicsom
- paradicsomszósz
- fokhagyma
- lilahagyma
- friss bazsalikom
- padlizsán
- cayenne bors pehely
- só
- bors
- olívaolaj
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
- sajt reszelő
Elkészítés

1. Alapanyag
Mosd, és szárítsd meg a zöldségeket. A hagymát, fokhagymát szeleteld fel, a bazsalikom leveleit tépkedd össze, a paradicsomot 1, a padlizsánt pedig 1-2 centis kockákra vágd fel. Reszeld le a sajtot.

2. Tészta
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. (Ha olaszosan szereted akkor kb. 5 perc.) Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg az le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a tésztát kb. 10 percig.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

3. Ragu
Egy serpenyőben hevíts fel olívaolajat és kezdd el pirítani a fokhagymát és a lilahagymát. Pár perc után add hozzá a padlizsánt. Sózd, borsozd ízlés szerint

Amikor a padlizsán már kicsit megpirult add hozzá a paradicsomot és a paradicsomszószt. Sózd, borsozd ízlés szerint. Főzd kb. 5 percig.

4. Rigattoni alla norma
Keverd a rigattoni tésztát a raguhoz, add hozzá a bazsalikomot, és forrald össze.

5. Tálalás
Halmozd a tésztát egy tányérra és szórj rá a reszelt ricottából. Már csak a bókok besöprése van hátra.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.