Ricottás, asiago-s rigatoni

Elkészítési idő

840 kcal / adag

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Vegetáriánus

Hozzávalók

Amit küldünk:

  • rigattoni tészta
  • asiago sajt
  • ricotta sajt
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • adalékmentes tejszín
  • barna cukor
  • olívaolaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • lábos
  • serpenyő
  • sajtreszelő

Elkészítés

1. Tészta

A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg az le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a tésztát kb. 10 percig.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

2. Alapanyag

Mosd, és szárítsd meg a zöldségeket. Vágd a paradicsomokat kis kockákra (Tipp:Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon a héja rajta legyen, akkor kereszt alakban metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Ezután könnyen meg tudod hámozni.), a fokhagymát és a friss bazsalikomot aprítsd fel. (Ha gondolod tegyél félre 1-2 bazsalikomlevelet a tálaláshoz.) Az asiago sajtot reszeld le.

3. Szósz

Egy vastag falú serpenyőben hevíts fel kevés olívaolajat. Közepes lángon pirítsd üvegesre a hagymát. Add hozzá a  paradicsomot, a tejszínt, a cukrot, a bazsalikomot, és a rikotta sajt felét. Kavargasd, amíg a szósz simává nem válik. Ezután kis lángon főzd kb. 4-5 percig. Sózd, borsozd ízlés szerint. Ha kész, keverd hozzá a kifőtt tésztát.

4. Tálalás

Halmozd a rigattonit  egy tányérra, szórd rá a reszelt asiago sajtot, és a maradék ricottát. Díszítsd bazsalikomlevéllel.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.