Rakott kagylótészta medvehagymás rikottával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

400 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus

Hozzávalók

Amit küldünk:
- kagylótészta
- medvehagyma
- paradicsom
- fokhagyma
- makói hagyma
- házi paradicsomszósz
- rikotta
- adalékmentes parmezán sajt
- friss bazsalikom
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- keverőtál
- tésztaszűrő
- lábos
- hőálló tál / tepsi
- sütő
Elkészítés

1. Tészta
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. (Ha olaszosan szereted akkor kb. 5 perc.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

2. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Vágd apróra a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomot kis kockákra, a medvehagymát durvára vágd fel. (Tipp: Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon rajta legyen a héja, akkor előbb kereszt alakba metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.) Aprítsd finomra a bazsalikomot, a parmezánt pedig reszeld le.

3. Rikotta
Amíg fő a tészta, készítsd el a rikottás tölteléket. Tedd egy keverőtálba a rikottát és a medvehagyma felét, sózd és borsozd.

4. Ragu
Egy serpenyőben hevíts fel egy kis olíva olajat, és tedd bele a hagymát és a fokhagymát, pirítsd üvegesre. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, majd 1-2 perc múlva a paradicsomszószt is. Sózd, borsozd, és közepes lángon, lefedve főzd 6-8 percig. Ezután vedd le a fedőt, rakd a serpenyőbe a kifőtt tésztát, és add hozzá a bazsalikom és a medvehagyma megmaradt felét is. Jól keverd át.

5. Rikottás tészta
Add a rikottás masszát is a paradicsomos tészta keverékhez. Keverd a ragut addig, amíg a rikotta el nem olvad.

6. Sütés
A tepsit vagy a hőálló tálat olajozd ki. Szedd bele a rikottás-paradicsomos tésztát. Szórd meg reszelt parmezánnal, de hagyj egy keveset a díszítéshez is. Süsd 15 percig.

7. Tálalás
A sütőből kivéve hagyd egy kicsit pihenni, így könnyebb lesz kivenni a tepsiből. Vágj kockákat, és tegyél egy-egy kockát óvatosan egy tányérra. Szórd meg a megmaradt parmezánnal.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.