Quesadilla házi kukorica tortillából
Elkészítési idő
520 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus
Csípősség
Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- házi kukorica tortilla
- spenót
- piros pritaminpaprika
- lilahagyma
- fokhagyma
- kéksajt
- adalékmentes trappista sajt
- adalékmentes tejszín
- olívaolaj
- cayenne bors pehely
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- 2 db serpenyő
- sajtreszelő
Elkészítés
1. Alapanyag
Mosd, és szárítsd meg a zöldségeket. A paprikát csíkokra, a fokhagymát és a lilahagymát karikákra vágd. A trappistát reszeld le.
2. Hagymák
Egy nagyméretű serpenyőben hevíts fel kevés olívaolajat, pirítsd meg a fokhagymát, és a lilahagymát. (kb. 1-1 perc)
3. Spenót
Ha a hagyma megpirult, add hozzá a spenótot, és közepes lángon párold. Ha összeesik sózd, borsozd. (A sóval vigyázz, mert a kéksajt is sós!)
4. Sajtok
Öntsd a tejszínt a spenótra, fűszerezd cayenne borssal. Ha felforr tördeld bele a kéksajtot, add hozzá a trappistát. Kevergetve főzd, amíg a tejszín kissé lecsökken, és a sajt elolvad. Ha kész, tedd félre kb. 15 percre, hogy összeálljon.
5. Kukorica tortilla
Egy serpenyőben közepes lángon – olaj és más zsiradék nélkül – melegítsd meg a tortillának mindkét oldalát, hogy megpuhuljon. Ha kicsit megpirult, rakj a spenótos töltelékből és a felvágott paprikából a tortillára.
6. Quesadilla
Hajtsd össze és mindkét oldalát süsd, amíg a tortilla meg nem pirul.
7. Tálalás
Rakd a quesadillákat egy vágódeszkára, és mindegyiket vágd három felé. Nem baj, ha kifolyik egy kis töltelék. Támaszd egymáshoz a harmadokat, úgy tálald.
Jó étvágyat kívánunk!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.