Puttanesca - fűszeres tőkehalas spagetti

A feltüntetett ár 1 adag alapanyagra vonatkozik. A minimális rendelési mennyiség 2 adag.

Puttanesca – fűszeres tőkehalas spagetti

2 850 Ft

A puttanesca telis-tele van jellegzetes pikáns, fűszeres, olaszos ízekkel, eredetileg szardellából készül, de tőkehallal még finomabb.

Törlés

Elkészítési idő

30 perc

535 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Csípősség

enyhén csípős

Laktózmentes

laktózmentes

Hozzávalók

Puttanesca - fűszeres tőkehalas spagetti - Chefbag

Amit küldünk:

  • tőkehal filé
  • kapribogyó
  • zöld olivabogyó
  • paradicsom
  • paradicsomszósz
  • 8 tojásos spagetti tészta
  • fokhagyma
  • friss oregánó
  • cayenne bors pehely
  • olívaolaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • lábos
  • serpenyő

Elkészítés

Puttanesca - fűszeres tőkehalas spagetti - Chefbag

1. Készítsd elő az alapanyagokat

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.

Vágd fel kisebb kockákra a paradicsomot. (Ha a nem szeretnéd, hogy a paradicsomon a héja rajta legyen, akkor kereszt alakba metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.) A fokhagymagerezdeket nyomd szét a kés lapjával, és aprítsd fel, ezután az oregánó egy részét vágd finomra, a maradék oregánót pedig hagyd egyben a tálaláshoz.

Puttanesca - fűszeres tőkehalas spagetti - Chefbag

2. Főzd ki a tésztát

A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. (Ha olaszosan szereted akkor kb. 5 perc.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

Puttanesca - fűszeres tőkehalas spagetti - Chefbag

3. Süsd meg a tőkehal filéket

Amíg a tészta fő, sózd és borsozd be a halfiléket. Egy serpenyőben hevíts fel egy kis olívaolajat. Ha az olaj már elég meleg, tedd bele a halat, és süsd mindkét oldalát 2-3 percig. Akkor jó, ha már egy kicsit megpirultak. Ha kész, vedd ki a serpenyőből, és tedd félre egy tányérra.

Puttanesca - fűszeres tőkehalas spagetti - Chefbag

4. Készítsd el a fűszeres szószt

Töröld el az előbb használt serpenyőt, majd ismét hevíts fel egy kis olajat. Tedd bele a fokhagymákat, kevergesd 5-10 másodpercig. Vigyázz, nehogy megégjenek! Ezután add hozzá a paradicsomot, a paradicsomszószt, a kapribogyót, az olivabogyókat, az apróra vágott oregánót, és ízlés szerint cayenne bors pelyhet. Lassú tűzön forrald fel a szószt, majd hagyd még főni nagyjából 3-4 percig, hogy a szósz kissé összeugorjon. Ízlés szerint sózd és borsozd. Tedd vissza a szószba a halat, és időnként megkevergetve főzd össze az ízeket további 6-7 percig.

Puttanesca - fűszeres tőkehalas spagetti - Chefbag

5. Hagyd, hogy az ízek összeérjenek

Amikor a szósz a hallal együtt már majdnem kész, keverd hozzá a kifőtt tésztát. Nem baj, ha a kevergetés közben a tőkehal filék kicsit eltörnek. Rottyants rajta még egyet.

Puttanesca - fűszeres tőkehalas spagetti - Chefbag

6. Söpörd be ételedért a bókokat

Ezután már csak a tálalás maradt hátra. Halmozd a fűszeres-tőkehalas spagettit a tányérra és díszítsd friss oregánóval.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás 2 adag ételre vonatkozik.