Pulykahúsos paleo cupcake sütőtök krémmel

Elkészítési idő

448 kcal / adag

kalória

Nehézségi szint

közepes

Paleo

Csípősség

Laktózmentes

laktózmentes

Gluténmentes

gluténmentes

Hozzávalók

Pulykahúsos paleo cupcake sütőtök krémmel - Chefbag

Amit küldünk:

  • darált pulykahús
  • sütőtök
  • tojás
  • mandulaliszt
  • jalapeño paprika
  • friss rozmaring
  • friss petrezselyem
  • friss oregánó
  • friss koriander
  • pirospaprika
  • bors
  • kókuszolaj
  • muffin sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • keverőtál
  • sütő
  • tepsi / hőálló edény
  • muffin sütőforma
  • konyhai robotgép / botmixer

Elkészítés

1. Alapanyag

Mosd, és szárítsd meg a zöldségeket. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Verd fel a tojást. Vágd finomra a koriandert, a petrezselymet, az oregánót és a rozmaringot. A jalapeño paprika kétharmadát aprítsd fel, a maradék részét pedig karikázd fel a díszítéshez. A sütőtököt hámozd meg és vágd kockára.

2. Sütőtök

Tedd a sütőtököt a sütőbe és 15-20 perc alatt süsd puhára.

3. Cupcake

Amíg a sütőtök sül keverd össze a pulyka cupcake összes hozzávalóját egy nagy keverőtálban. (darált pulyka, friss fűszernövények, felvert tojás, mandulaliszt, fűszerpaprika, só, bors) A legjobb, ha a kezeddel dolgozod össze a masszát. Tedd a muffin formába a sütőpapírokat, és töltsd tele a muffin formákat a masszával. Ha kész a sütőtök, vedd ki a sütőből és tedd a helyére a muffinokat. Süsd 20-25 percig, amíg jól átsül.

4. Krém

A kész, puha sütőtököt egy evőkanálnyi kókuszolajjal és a felaprított jalapeñoval pürésítsd egy konyhai robotgépben. Amíg a muffinok nem készülnek el, tedd a pürét a hűtőbe.

5. Tálalás

Ha minden kész, vedd ki a pulyka muffinokat a formából, és varázsolj belőle cupcake-et a sütőtökös pürével díszítve. A „cukormázak” tetejére tegyél egy-egy jalapeño karikát díszítésként.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

[addtoany]