Póréhagymás sajtpogácsák
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő
1200 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus

Hozzávalók

Amit küldünk:
- krumpli
- adalékmentes trappista sajt
- lilahagyma
- póréhagyma
- paradicsom
- fehérmorzsa
- házi tojás
- majonéz
- mustár
- kézműves vaj
- olíva olaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- sütő
- tepsi
- 2 db keverőtál
- tányér
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A lilahagymát, a paradicsomot cikkekre, a póréhagymát karikákra vágd. A sajtot reszeld le. Törd fel a tojást, és válaszd el a sárgáját a fehérjétől.

2. Krumpli
Tedd a tepsibe a sütőpapírt, rakd rá a krumplikat, sózd és borsozd ízlés szerint, és locsold meg olíva olajjal. Rakd a sütőbe 15 percre.

3. Póréhagyma
Egy serpenyőben közepes lángon hevítsd fel a vajat. Add hozzá a póréhagymát és egy kevés vizet, és párold 3-4 percig. Ha kész, rakd be a mélyhűtőbe, hogy pár perc alatt kihűljön.

4. Mártás
Egy keverőtálban keverd össze a majonézt, a mustár felét, egy evőkanálnyi olíva olajat, kis sót és borsot. Ha kész, tedd a hűtőbe.
5. Massza
Egy keverőtálban keverd masszává a sajtot, a lehűlt póréhagymát, a tojás sárgáját, a mustár és a fehérmorzsa felét. Sózd, borsozd ízlés szerint.

6. Zöldségek
Vedd ki a krumplit a sütőből, és told az egyik oldalára azokat. Rakd hozzá a paradicsomot és a lilahagymát, és tedd vissza a sütőbe kb. 15-20 percre. Addig süsd, amíg a krumpli barna és ropogós nem lesz.

7. Sajtpogácsa
Öntsd a maradék fehérmorzsát egy tányérra. Vizes kézzel formálj a masszából pogácsákat, kend meg a tojásfehérjével, majd forgasd bele a fehérmorzsába úgy, hogy mindenhol betakarja a pogácsát.

8. Sütés
Hevíts olíva olajat egy serpenyőben. Ha forró, tedd bele a pogácsákat, és közepes lángon süsd mindkét oldalukat kb. 5 percig, amíg barna és ropogós nem lesz.

9. Tálalás
Tálald a sajtpogácsákat a sült zöldségekkel és steak burgonyával. Mellé kínáld a mustáros szószt.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.