Pontyfilé spenótos tagliatellével
Pontyfilé spenótos tagliatellével
Elkészítési idő
750 kcal / adag

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- pontyfilé
- paraj
- tagliatelle tészta
- adalékmentes trappista sajt
- szójaszósz
- olívaolaj
- fokhagyma
- friss petrezselyem
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
- sajtreszelő
Pontyfilé spenótos tagliatellével
Elkészítés

1. Alapanyag
Mosd, és szárítsd meg a pontyot és a zöldségeket. A pontyfiléket irdald be, sózd, borsozd ízlés szerint. A spenótot, a petrezselymet, a fokhagymát vágd apróra, a sajtot reszeld le.

2. Tészta
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg az le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a tésztát kb. 10 percig.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

3. Ponty
Egy vastag falú serpenyőben közepes lángon, olívaolajon, a bőrös oldalával lefelé kezdd el sütni a pontyfiléket. Forgasd meg néhányszor, hogy mindenütt szépen megpiruljon. Ha kész, rakd egy tányérra, fedd le alufóliával, hogy meleg maradjon.

4. Spenót
Ugyan abban a serpenyőben, amiben a halat sütötted közepes lángon pirítsd meg a fokhagymát, add hozzá a petrezselymet, végül a spenótot. Ha az egész megpirult, add hozzá a szójaszószt.

4. Spenót + Tészta
A szószhoz add hozzá a kifőtt tagliatellét, majd a reszelt sajtot. Keverd jól össze. Sózd, borsozd ízlésed szerint.

5. Tálalás
Halmozd a tagliatellét egy tányérra, és helyezd rá a pontyszeleteket.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.