Piri-piri csirkecomb banánpürével

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

35 perc

700 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Paleo

Gluténmentes

gluténmentes

Laktózmentes

laktózmentes

Hozzávalók

Chefbag - Piri-piri csirkecomb banánpürével

Amit küldünk:

  • tanyasi csirkecomb
  • lilahagyma
  • újhagyma
  • gyömbér
  • kelkáposzta
  • citrom
  • banán
  • paradicsompüré
  • kókusztej
  • piri-piri fűszerkeverék
  • kókuszolaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • keverőtál
  • 2 db serpenyő
  • lábas
  • sütő

Elkészítés

Chefbag - Piri-piri csirkecomb banánpürével

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.

Mosd, és szárítsd meg a húst és zöldségeket. A kínai kel leveleit vágd csíkokra, a banánt karikázd fel. Az újhagyma zöld és fehér részét is vékonyan szeleteld fel. Hámozd meg a citromot, és negyedeld el. Az egyik negyedet facsard ki, a maradék hármat vágd apróra. Vékonyan szeleteld fel a lilahagymát, a gyömbért reszeld le.

Enyhén sós vizet tegyél fel forrni.

Chefbag - Piri-piri csirkecomb banánpürével

2. Csirkecomb

A csirkecombokat sózd, borsozd, és fűszerezd a piri-piri fűszerkeverék felével. Egy közepes méretű serpenyőben (akkorát válassz, ami befér majd a sütőbe) hevíts fel egy kis kókuszzsírt. Ha már forró, tedd bele bőrükkel lefelé a befűszerezett csirkéket, és süsd elő 2-3 percig, illetve addig, amíg világos barnák nem lesznek. Ezután tedd a serpenyőt a sütőbe, és süsd a csirkéket kb. 20 percig, illetve amíg teljesen átsülnek.

Chefbag - Piri-piri csirkecomb banánpürével

3. Banán

Amíg a csirkék sülnek, rakd a felkarikázott banánt a felforrt vízbe. Főzd 3-4 percig, vagy amíg a villával a banánokat könnyedén át tudod szúrni. Ha kész, vedd le a tűzről, öntsd le róla a vizet, és nyomd szét a banánt egy villával. Add hozzá a citromlevet, a kókusztejet, fűszerezd sóval és borssal. Jól dolgozd össze, majd tedd félre.

Chefbag - Piri-piri csirkecomb banánpürével

4. Köret

Amíg a banán fő, elkezdheted a köret másik felét is elkészíteni. Egy közepes serpenyőben hevíts fel ismét egy kevés kókuszzsírt. Ha forró, tedd bele a hagymát, a gyömbért, az újhagyma fehér részét, a citrom darabokat és fűszerezd a maradék piri-piri keverékkel. Sózd meg. Folyamatosan kevergetve 1-2 perc után add hozzá a paradicsompürét is. A kevergetést ne hagyd abba még további 1-2 percig, illetve addig, amíg szép sötét vörös nem lesz a köret.

Chefbag - Piri-piri csirkecomb banánpürével

5. Köret folytatva

Add a serpenyőhöz a kínai kelt és kb. 2 deci vizet. Vedd kisebbre a lángot a serpenyő alatt, és kevergetve főzd tovább 10-12 percig, illetve addig, amíg a kel kissé összeesik és a víz mennyisége elkezd csökkenni. Sózd és borsozd.

Chefbag - Piri-piri csirkecomb banánpürével

6. Tálalás

Tegyél a tányérra a zöldséges köretből és a banánpüréből. Tedd a zöldségek tetejére a sült csirkecombot, majd díszítsd az újhagyma zöld részével.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.