Piri-piri csirkecomb banánpürével
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

700 kcal

Nehézségi szint

Paleo
Gluténmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkecomb
- lilahagyma
- újhagyma
- gyömbér
- kelkáposzta
- citrom
- banán
- paradicsompüré
- kókusztej
- piri-piri fűszerkeverék
- kókuszolaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- 2 db serpenyő
- lábas
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
Mosd, és szárítsd meg a húst és zöldségeket. A kínai kel leveleit vágd csíkokra, a banánt karikázd fel. Az újhagyma zöld és fehér részét is vékonyan szeleteld fel. Hámozd meg a citromot, és negyedeld el. Az egyik negyedet facsard ki, a maradék hármat vágd apróra. Vékonyan szeleteld fel a lilahagymát, a gyömbért reszeld le.
Enyhén sós vizet tegyél fel forrni.

2. Csirkecomb
A csirkecombokat sózd, borsozd, és fűszerezd a piri-piri fűszerkeverék felével. Egy közepes méretű serpenyőben (akkorát válassz, ami befér majd a sütőbe) hevíts fel egy kis kókuszzsírt. Ha már forró, tedd bele bőrükkel lefelé a befűszerezett csirkéket, és süsd elő 2-3 percig, illetve addig, amíg világos barnák nem lesznek. Ezután tedd a serpenyőt a sütőbe, és süsd a csirkéket kb. 20 percig, illetve amíg teljesen átsülnek.

3. Banán
Amíg a csirkék sülnek, rakd a felkarikázott banánt a felforrt vízbe. Főzd 3-4 percig, vagy amíg a villával a banánokat könnyedén át tudod szúrni. Ha kész, vedd le a tűzről, öntsd le róla a vizet, és nyomd szét a banánt egy villával. Add hozzá a citromlevet, a kókusztejet, fűszerezd sóval és borssal. Jól dolgozd össze, majd tedd félre.

4. Köret
Amíg a banán fő, elkezdheted a köret másik felét is elkészíteni. Egy közepes serpenyőben hevíts fel ismét egy kevés kókuszzsírt. Ha forró, tedd bele a hagymát, a gyömbért, az újhagyma fehér részét, a citrom darabokat és fűszerezd a maradék piri-piri keverékkel. Sózd meg. Folyamatosan kevergetve 1-2 perc után add hozzá a paradicsompürét is. A kevergetést ne hagyd abba még további 1-2 percig, illetve addig, amíg szép sötét vörös nem lesz a köret.

5. Köret folytatva
Add a serpenyőhöz a kínai kelt és kb. 2 deci vizet. Vedd kisebbre a lángot a serpenyő alatt, és kevergetve főzd tovább 10-12 percig, illetve addig, amíg a kel kissé összeesik és a víz mennyisége elkezd csökkenni. Sózd és borsozd.

6. Tálalás
Tegyél a tányérra a zöldséges köretből és a banánpüréből. Tedd a zöldségek tetejére a sült csirkecombot, majd díszítsd az újhagyma zöld részével.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.