Penne vegyes grillzöldségekkel
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

410 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- 8 tojásos penne tészta
- padlizsán
- cukkini
- paprika
- spárga
- kalamata olajbogyó
- paradicsom
- friss bazsalikom
- kezeletlen citrom
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
Elkészítés

1. Tészta
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. (Ha olaszosan szereted akkor kb. 5 perc.) Ha kész, szűrd le.

2. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Reszeld le a citrom héját, és nyomd ki a levét egy tálba. A padlizsánt, cukkinit, paradicsomot és a paprikát kockákra, a spárgát kb. 1cm-es darabokra vágd össze, az olajbogyónak szedd ki a magját, és azokat félbe. A friss bazsalikomot vágd apróra.

3. Zöldség
Egy serpenyőben, kis olíva olajon kezd el a zöldségeket grillezni. Cukkini, padlizsán, spárga, paprika, paradicsom, olajbogyó sorrendben tedd a serpenyőbe a zöldségeket, hogy mindegyik kellően megsüljön. Sózd, borsozd ízlés szerint. Miután megpirultak, add hozzá a kifacsart citromlevet (a citromok méretei eltérőek, ízlésednek megfelelő mennyiséget használj), a reszelt citromhéjat és a felaprított bazsalikomot.

4. Tálalás
A serpenyőben lévő grillzöldségekhez keverd hozzá a megfőzött pennét, és halmozd egy tányérra, majd söpörd be ételedért a bókokat.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.