Penne all’ arrabbiata
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

610 kcal / adag

Nehézségi szint

Vegetáriánus

Csípősség

Hozzávalók

Amit küldünk:
- 8 tojásos penne tészta
- adalékmentes parmezán sajt
- paradicsom
- paradicsomszósz
- fokhagyma
- csípős pirospaprika
- friss bazsalikom
- olívaolaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- lábos
- sajtreszelő
Elkészítés

1. Tészta
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. (Ha olaszosan szereted akkor kb. 5 perc.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

2. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Vágd fel kisebb kockákra a paradicsomot. (Ha a nem szeretnéd, hogy a paradicsomon a héja rajta legyen, akkor kereszt alakba metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.) A fokhagymagerezdeket nyomd szét a kés lapjával, és aprítsd fel, ezután a bazsalikom egy részét vágd finomra, a maradékot pedig hagyd egyben a tálaláshoz.

3. Paradicsom
Egy vastag falú serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Tedd bele a fokhagymákat, kevergesd 5-10 másodpercig. Vigyázz, nehogy megégjenek! Ezután add hozzá a paradicsomot, pirospaprikát, és kis lángon főzd addig, amíg a paradicsom szinte szétesik.

4. Szósz
Add hozzá a paradicsomszószt, és keverd jól át. Sózd és borsozd, majd adj az egészhez frissen vágott bazsalikomot. Forrald fel, majd keverd össze a tésztával.

5. Tálalás
Halmozd az arrabbiata-t egy tányérra, és szórd meg reszelt parmezánnal.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.