Parmezános töltött gomba
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

310 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus

Hozzávalók

Amit küldünk:
- csiperkegomba
- makói hagyma
- fokhagyma
- pritaminpaprika
- adalékmentes mozzarella
- adalékmentes parmezán
- adalékmentes rikotta
- tanyasi tojás
- marinara szósz
- friss bazsalikom
- olíva olaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- keverőtál
- sütő
- tepsi
- sajtreszelő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. A fokhagymát és a hagymát aprítsd fel. A pritaminpaprikát vágd kis kockákra, a sajtokat reszeld le. Aprítsd fel a bazsalikom felét, a másik felét tedd félre a tálaláshoz.

2. Paprika
Egy serpenyőben hevíts fel kevés olíva olajat. Közepes lángon pirítsd meg a hagymát, majd a fokhagymát. Ha megpirultak (kb. 5 perc), add hozzá a pritaminpaprikát, sózd meg, és pirítsd azt is kb. 4-5 percig. Ha kész, tedd félre, és hagyd kicsit kihűlni.

3. Töltelék
Egy keverőtálban keverd össze a rikottát, a parmezánt, a tojást, a megpirult zöldségeket, és a felaprított bazsalikomot.

4. Gomba
Csepegtess olíva olajat a gombafejek tetejére, sózd, borsozd. Töltsd meg a gombákat a sajtos töltelékkel, kanalazz rá a marinara szószból, és szórd meg mozzarellával. Rakd a sütőpapírt a tepsibe, kend be olíva olajjal, és süsd a gombákat 20-25 percig.

5. Tálalás
Díszítsd a gombákat bazsalikomlevelekkel.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.