Parmezános cukkinigolyók marinara szószban
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

475 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus

Hozzávalók

Amit küldünk:
- cukkini
- tojás
- parmezán
- marinara szósz
- fehérmorzsa
- fokhagyma
- friss bazsalikom
- friss oregano
- olíva olaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- reszelő
- sütő
- tepsi
- keverőtál
- serpenyő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra. Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A cukkinit nagylyukú reszelőn, a parmezánt kislyukú reszelőn reszeld le, a fokhagymát, zöldfűszereket aprítsd fel.

2. Cukkini
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olíva olajat. Közepes lángon pirítsd meg a fokhagymát, add hozzá a lereszelt cukkinit. Sózd borsozd, és párold kb. 5 percig. Ha kész, tedd félre és hagyd egy kicsit kihűlni.

Egy keverőtálban keverd össze a cukkinit, a parmezánt, a tojást, a fehérmorzsát és a zöldfűszereket.

3. Golyók
Formázz a masszából kb. 12 golyót. Tedd a sütőpapírt a tepsibe, kend meg olíva olajjal, arra tedd a golyókat. Süsd 20-25 percig.

4. Marinara
Egy serpenyőben alacsony lángon forrald fel a marinara szószt, rakd bele a golyókat és főzd még kb. 5 percig.

5. Tálalás
Friss bazsalikomlevéllel díszítve tálald a cukkinigolyókat.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.
[addtoany]