Parmezános csirkemell

A feltüntetett ár 1 adag alapanyagra vonatkozik. A minimális rendelési mennyiség 2 adag.

Parmezános csirkemell

2 150 Ft

Hogyan dobjunk fel egy megszokott parmezános csirkét? Azzal kezdtük, hogy mindent hozzáadtunk, ami kell egy parmezános csirkéhez: parmezán és csirkemell filék. Majd teljesen átforgattuk az eredeti elképzelést. A parmezánt vajjal dúsított pácnak használtuk, majd marinara szószba bújtattuk, és végül beborítottuk mozzarellával. Hogy alacsony szénhidrát-és kalóriatartalmú legyen az étel, köretként fokhagymán pirított spenótot és kelkáposztát kínálunk.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategóriák: , , ,

Elkészítési idő

35 perc

480 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Gluténmentes

gluténmentes

Hozzávalók

Parmezános csirkemell - Chefbag

Amit küldünk:

  • tanyasi csirkemell
  • adalékmentes parmezán
  • adalékmentes mozzarella
  • marinara szósz
  • spenót
  • kelkáposzta
  • fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • kézműves vaj
  • olíva olaj
  • bors
  • sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • serpenyő
  • keverőtál
  • sütő
  • hőálló tál / tepsi

Elkészítés

Parmezános csirkemell – Chefbag vacsoracsomag házhozszállítás

Parmezános csirkemell - Chefbag

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.

A kelkáposztát szeleteld fel, a spenótot tépkedd szét. A fokhagymát és a bazsalikomot vágd apróra. A parmezánt reszeld le, a mozzarellát nyomkodd szét.

2. Pác

Egy keverőtálban keverd össze a vajat és a parmezánt. Sózd, borsozd ízlés szerint. Hagyd állni pár percig.

3. Csirke

Tedd a csirkemelleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend be a páccal. Ha marad a keverőtálban pác, azt rakd a hús tetejére. Süsd 15-18 percig.

4. Zöldségek

Egy közepes méretű serpenyőben hevítsd fel az olíva olajat, és közepes lángon pirítsd meg a fokhagymát, majd add hozzá a spenótot és a kelkáposztát. Önts hozzá kevés vizet, és párold 4-5 percig. Ha kész, vedd le a tűzről, sózd, borsozd, és lefedve rakd félre.

5. Mártás

Töröld el a serpenyőt, amit az előbb használtál. Alacsony lángon forrald fel a marinara szószt és kb. 0,5 dl vizet. Ha forr, tedd bele a sütőből kivett csirkemelleket, állítsd a lángot közepesre. Kanalazz szószt a csirkemellekre, majd szórd rá az összenyomkodott mozzarellát. Fedd le a serpenyőt, és főzd 2-3 percig. Ha a sajt ráolvadt a csirkére, már kész is.

Parmezános csirkemell - Chefbag

6. Tálalás

Rakj a spenótos kelkáposztából a tányér egyik oldalára, a másik oldalra kanalazz a szószból. A csirkemelleket támaszd neki a köretnek.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás 2 adag ételre vonatkozik.