Paleo lazac
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

kcal

Nehézségi szint

Paleo

Laktózmentes

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- lazacfilé
- szeletelt mandula
- gomba
- póréhagyma
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Vágd fel a póréhagymát kisebb, a gombát nagyobb szeletekre.

2. Paleo lazac
Egy serpenyőben hevíts fel egy kis olívaolajat és tedd bele a lazacfiléket, először a bőrös felükkel lefelé. Sózd és borsozd ízlés szerint. Süsd 3-5 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 2-3 percig. Akkor jó, ha a bőre már ropogós, de a hús még rózsaszín marad. Ha kész, vedd ki a lazacokat a serpenyőből.

3. Póréhagyma + Gomba
Kicsit töröld el a serpenyőt egy háztartási törlőkendővel, majd ismét hevíts fel egy kis olívaolajat . Tedd a serpenyőbe a póréhagymát, majd mikor már kissé összeesett, add hozzá a gombákat is. Gyakran kevergetve főzd 3-4 percig. A legvégén sózd és borsozd.

4. Tálalás
Szedj egy tányérra a zöldségekből, és a tetejére helyezd el a lazacfilét. Mandulaszeletekkel szórd meg az egészet.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.