Padlizsános indiai csirke zabkörettel

Padlizsános indiai csirke zabkörettel

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

45 perc

400 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Laktózmentes

laktózmentes

Szénhidrát

41 gramm szénhidrát

Hozzávalók

tanyasi csirkemell, bio zabszem, padlizsán, paradicsom, makói hagyma, fokhagyma, friss petrezselyem, curry, őrölt római kömény, olívaolaj, sütőpapír, só

Szükséges eszközök:

sütő, tepsi, botmixer, lábas, szűrő

Elkészítés

Padlizsános indiai csirke zabkörettel - Chefbag vacsoracsomagok

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

Vágd hosszában ketté a padlizsánt, tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg. (A padlizsán akkor sült meg, amikor már fonnyadt az egész, kb. 35 perc.)

Darabold fel a paradicsomot, aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és a petrezselymet.

Padlizsános indiai csirke zabkörettel - Chefbag vacsoracsomagok

2. Zab

A zabot mosd át,  sós vízben 20-25 perc alatt főzd puhára, szűrd le, keverd el 1 e.k olívaolajjal.

Padlizsános indiai csirke zabkörettel

Padlizsános indiai csirke zabkörettel - Chefbag vacsoracsomagok

3. Padlizsán

Ha megsült a padlizsán, hagyd kicsit  kihűlni, majd kanalazd ki a padlizsánhúst, pürésítsd botmixerrel vagy egy blenderben.

Padlizsános indiai csirke zabkörettel - Chefbag vacsoracsomagok

4. Csirke és társai

Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteld 3 ek. olívaolajon. Sózd, add hozzá az őrölt római köményt és a curryt, pirítsd át, majd add hozzá a csirkemellet. Pirítsd át ezt is, add hozzá a zúzott fokhagymát és a darabolt paradicsomot. Sózd. (Tipp: Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon rajta legyen a héja, akkor előbb kereszt alakban metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.)

Párold, amíg a paradicsom kicsit összeesik.

Padlizsános indiai csirke zabkörettel - Chefbag vacsoracsomagok

Add hozzá a padlizsánpürét. Fedd le, 15 perc alatt főzd össze a mártást. Sózd újra, ha szükséges. Keverd el benne az aprított petrezselymet.

Padlizsános indiai csirke zabkörettel - Chefbag vacsoracsomagok

5. Tálalás

Tegyél a tányérra a zabköretből, mellé kanalazz a raguból.

Jó étvágyat!

Figyelem! A recept két adag étel elkészítésre vonatkozik, a fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető.

Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.