Padlizsános indiai csirke zabkörettel
Padlizsános indiai csirke zabkörettel
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

400 kcal

Nehézségi szint

Laktózmentes

Szénhidrát

Hozzávalók
tanyasi csirkemell, bio zabszem, padlizsán, paradicsom, makói hagyma, fokhagyma, friss petrezselyem, curry, őrölt római kömény, olívaolaj, sütőpapír, só
Szükséges eszközök:
sütő, tepsi, botmixer, lábas, szűrő
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Vágd hosszában ketté a padlizsánt, tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg. (A padlizsán akkor sült meg, amikor már fonnyadt az egész, kb. 35 perc.)
Darabold fel a paradicsomot, aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és a petrezselymet.

2. Zab
A zabot mosd át, sós vízben 20-25 perc alatt főzd puhára, szűrd le, keverd el 1 e.k olívaolajjal.
Padlizsános indiai csirke zabkörettel

3. Padlizsán
Ha megsült a padlizsán, hagyd kicsit kihűlni, majd kanalazd ki a padlizsánhúst, pürésítsd botmixerrel vagy egy blenderben.

4. Csirke és társai
Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteld 3 ek. olívaolajon. Sózd, add hozzá az őrölt római köményt és a curryt, pirítsd át, majd add hozzá a csirkemellet. Pirítsd át ezt is, add hozzá a zúzott fokhagymát és a darabolt paradicsomot. Sózd. (Tipp: Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon rajta legyen a héja, akkor előbb kereszt alakban metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.)
Párold, amíg a paradicsom kicsit összeesik.

Add hozzá a padlizsánpürét. Fedd le, 15 perc alatt főzd össze a mártást. Sózd újra, ha szükséges. Keverd el benne az aprított petrezselymet.

5. Tálalás
Tegyél a tányérra a zabköretből, mellé kanalazz a raguból.
Jó étvágyat!