Olivás, kecskesajtos, spenótos penne
Elkészítési idő

450 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus

Hozzávalók

Amit küldünk:
- 8 tojásos penne tészta
- spenót
- zöld olívabogyó
- fekete olívabogyó
- makói hagyma
- fokhagyma
- paradicsom
- kecskesajt
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- tésztaszűrő
- lábos
Elkészítés

1. Tészta
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olíva olajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg az le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a tésztát kb. 10 percig.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

2. Alapanyag
Mosd, és szárítsd meg a zöldségeket. Vágd apróra a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomot kis kockákra, az olajbogyókat pedig félbe vágd. (Tipp: Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon rajta legyen a héja, akkor előbb kereszt alakba metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.) Tépkedd össze a spenót leveleket, reszeld le a kecskesajtot.

3. Ragu
Egy serpenyőben hevíts fel kevés olíva olajat. Fonnyaszd meg a hagymát, a fokhagymát és a spenótot.
4. Ragu folytatva
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, sózd, borsozd, és közepes lángon addig főzd, amíg a víz nagy része elpárolog. Rakd bele az olajbogyókat is, és forrald össze.

5. Tálalás
A serpenyőben forgasd össze a kifőtt tésztát a raguval. Az elkészült tésztát helyezd mélytányérba, és szórd meg a lereszelt kecskesajttal.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.