Olivás, kecskesajtos, spenótos penne

Elkészítési idő

35 perc

450 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Vegetáriánus

vegetáriánus

Hozzávalók

Olivás, kecskesajtos, spenótos penne - Chefbag vacsoracsomag

Amit küldünk:

  • 8 tojásos penne tészta
  • spenót
  • zöld olívabogyó
  • fekete olívabogyó
  • makói hagyma
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • kecskesajt
  • olíva olaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • serpenyő
  • tésztaszűrő
  • lábos

Elkészítés

Olivás, kecskesajtos, spenótos penne - Chefbag vacsoracsomag

1. Tészta

A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olíva olajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg az le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a tésztát kb. 10 percig.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

Olivás, kecskesajtos, spenótos penne - Chefbag vacsoracsomag

2. Alapanyag

Mosd, és szárítsd meg a zöldségeket. Vágd apróra a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomot kis kockákra, az olajbogyókat pedig félbe vágd. (Tipp: Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon rajta legyen  a héja, akkor előbb kereszt alakba metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.) Tépkedd össze a spenót leveleket, reszeld le a kecskesajtot.

Olivás, kecskesajtos, spenótos penne - Chefbag vacsoracsomag

3. Ragu

Egy serpenyőben hevíts fel kevés olíva olajat. Fonnyaszd meg a hagymát, a fokhagymát és a spenótot.

4. Ragu folytatva

Add hozzá a felkockázott paradicsomot, sózd, borsozd, és közepes lángon addig főzd, amíg a víz nagy része elpárolog. Rakd bele az olajbogyókat is, és forrald össze.

Olivás, kecskesajtos, spenótos penne - Chefbag vacsoracsomag

5. Tálalás

A serpenyőben forgasd össze a kifőtt tésztát a raguval. Az elkészült tésztát helyezd mélytányérba, és szórd meg a lereszelt kecskesajttal.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

[addtoany]